Vad är Nia Technique?

NIA teknik, som tidigare stod för neuromuskulära integrerande teknik och nu är mer känd som icke-impact aerobics, är ett träningsprogram som utvecklats under 1983, i Santa Rosa, Kalifornien av Carlos och Debbie Rosas. I början av 1980-talet, som aerobics danslektioner började bli populär, hittade några människor i praktiken kan vara alltför svår att göra. Bultande musik och instruktörer som uppmanar människor att arbeta hårt kunde känna Jarring till några, och skadan inte var ovanligt, särskilt med stor betydelse arbetet. Den Rosas syftade till att ändra på detta genom att sätta samman en mer "mjuk"-program i NIA teknik där man skulle samla ett antal fitness discipliner men ändå skapa en hälsosam, kalori-förbränning träning. Många discipliner ingår i NIA tekniken, men alla innefattar tanken att någon tar en NIA klass måste hålla fast förankrat i kroppskännedom. Gör vad som känns naturligt och bra, och modifiera övningar som behövs så att alla konditionen nivåer kan delta hjälper människor att behålla denna kroppsmedvetenhet, fokuserar mindre på smärta och vinna, och mer på naturliga rörelsemönster.

discipliner används för att skapa vanligtvis en timme lång NIA övningarna ingår yoga, tai chi, dans aerobic, modern dans och kampsport. Instruktör åberopar försiktigt människor att röra sig i olika riktningar, ofta framkallar natur metaforer för att hjälpa människor att uttrycka rörelse på sitt eget sätt. Musik som används är lika rörlig och eklektisk. Flera olika typer kan finnas i ett NIA teknik klass, bland annat jazz, trummor traditioner från Afrika, nutida musik, och en mängd andra typer.

Även om Rosas "NIA teknik var till en början bara känd från ett fåtal har intresset för programmet ökade under 1990-talet, och ännu mer under 2000-talet. Förutom att hitta klasser i ditt område, säljer Rosas "bolaget nu NIA workout band, samlingar av musik, och även örhängen. Företaget kräver även certifiering för alla som vill lära NIA klasser. Det finns både online och kurser mentor som hjälper människor att bli praktiseras i denna nya aerob tradition. Ingen enskild NIA teknik klass kan variera. Vissa fokuserar mest specifikt på att öka hjärtfrekvensen genom olika rörelser som känns bra. Andra kan slipa på den sträcka kroppen, eller att arbeta en viss muskel grupp. Priserna för klasserna varierar mellan $ 10-$ 20 US dollar (USD), men om du tillhör ett gym som erbjuder NIA teknik klasser, kanske du inte behöver betala några extra avgifter. Studios som erbjuder dessa klasser kan ge rabatt om du köper ett antal klasser.

Även om NIA anses lämplig för många fitness nivåer, är det en god idé att kontrollera med en läkare innan man inleder ett träningsprogram, speciellt om det var ett tag sedan du har utövats. Du bör också låta lärare i klassen vet om du är ny till NIA teknik eller om du har fysiska begränsningar. Instruktörer är vanligtvis väldigt bra på att ändras förflyttningar för folk ny till denna form av aerob träning, och kommer att uppmuntra dig att lyssna och vara uppmärksam på hur kroppen reagerar på varje rörelse så att du inte överdriva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.