Vad är Natural Horsemanship?

Horsemanship är en disciplin för hästträning som anser att lärarna ska arbeta med hästar, med mildhet, kroppsspråk och tillit för att etablera en relation, snarare än mot hästen, med brutal kraft. Många människor arbetar inom ramen för Natural Horsemanship, utveckla sin egen personliga stil och skicka dem vidare till ryttare och hästar som de arbetar med. Den röda tråden mellan utbildare som verkar ha helt olika Natural Horsemanship teknikerna är att de bygger en vänskaplig relation med hästen, snarare än ett kontradiktoriskt eller spända ett. Trainers tror att Natural Horsemanship tekniker resultera i en lugn, behaglig häst som samarbetar med sina ryttare i ett partnerskap. Som namnet antyder, Natural Horsemanship fokuserar på naturliga egenskaper för hästar, titta på hur där hästar kommunicerar med varandra. Det finns en stor betoning på kroppsspråk, som används som ett kommunikationsverktyg av hästar från en mycket ung ålder. Även om människor inte kan exakt replikera kroppsspråk av hästar, kan de vara medvetna om placering av deras kroppar i relation till en häst. Dessutom är kommunikation genom ögonen och röstläge en viktig del av Natural Horsemanship.

Förstärkning är nyckeln till Natural Horsemanship. Hästar ges positiv förstärkning för en uppgift som utförs korrekt. Dessutom kommer tränare använda mjuka, fasta, men inte starka tryck som en negativ förstärkning verktyg. Till exempel, om tränaren vill hästen gå till höger, han eller hon stadigt placera en hand på hästens vänstra axel, påtryckningar tills hästen rör sig, varvid trycket kommer att sluta. Hästen har lärt sig att en negativ situation, i detta fall trycket, kommer att sluta så snart hästen är kompatibel. Lära sig hur och när att utöva påtryckningar som ett pedagogiskt verktyg är en viktig del av Natural Horsemanship, så att trycket används aldrig som ett straff.

Genom att studera hästar beteende, kan utbildare lita på beteendevetenskaplig utbildning för att lära hästen, snarare än kraft, vilket tenderar att föda upp en relation av rädsla mellan häst och ryttare. Genom att förstärka önskade beteenden, hoppas tränaren att styra hästen, främjande av en lämplig insats och göra dåligt uppförande utmanande. Eftersom det är långsammare än traditionella "bryta" metoder för hästens träning, kräver Natural Horsemanship tålamod och en positiv attityd hos tränare och ryttare. Många anhängare till utbildningen tekniken, anser dock att det hårda arbete som är värt det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.