Vad är Mixed Martial Arts?

Mixed Martial Arts, även känd som högt i tak slåss, är en kampidrottsgren som blandar tekniker från olika kampsporter, grekisk-romersk brottning, boxning, och Brasiliansk Jiu-Jitsu. Även MMA har funnits sedan slutet på 1800-talet var det Bruce Lee som gjorde rörelsen populär genom att skapa en unik kämpar stil som kombineras allt från västra boxning till karate till stängsel. Mixed martial arts inte bli en officiell sport till Ultimate Fighting Championship grundades i USA 1992. Pankration, en form av MMA ursprungligen praktiseras i Grekland så långt tillbaka som 648 f. Kr. , är nu under behandling för att bli en olympisk sport.

Det finns mycket få regler i Mixed Martial Arts, som alla har inrättats under de senaste tio åren. Innan dess var MMA en brutal kampidrottsgren där hälsa jaktplan var alltid i riskzonen. De nya reglerna kräver att vissa rörelser, inklusive headbutts, bitande, och ögon mejsling. Attacker mot ljumskarna, njurar och luftstrupen är också förbjudna. Eftersom det inte finns någon världsomspännande sammanslutning ordförande för mixed martial arts, reglerna varierar från land till land. Amatör fights har vanligtvis ett strängare regelverk, i syfte att skydda hälsan hos de stridande. Det finns i princip tre etapper under en MMA-kamp: stand-up striderna, Clinch striderna och mark slåss. Stand-up kampen omfattar tekniker såsom sparkar, slag, kneeing och inverka negativt på motståndaren, medan marken striderna innebär att hålla motståndaren ner genom användning av grappling innehar. Clinch slåss betyder innehar motståndare, antingen för att förhindra strejker eller för att få den dominerande ställning medan på marken.

De flesta MMA-fighters använder små handskar vid slagsmål. Både öppen-finger handskar och stängts, liknande dem som används i boxning, får, beroende på vilken typ av kamp, landet, och viktklassen av de stridande. Det finns olika sätt att seger i MMA: knockout (KO), teknisk knockout (TKO), läkare stopp, och underkastelse, där en kämpe frivilligt medger nederlag. Domare kan också stoppa ett slagsmål om de tror att en av de stridande har lidit betydande skada. Åtskilliga fouls eller varningar, såsom olaglig strejk eller att kasta motståndaren ur ringen, kan resultera i diskvalificering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.