Vad är Marbles i Auto Racing?

Under många TV biltävlingar, kommentatorer säger ibland en viss förare har gått in kulorna . Detta innebär en förare styrde in en hal fläck spår runt ytterkanterna, särskilt i hörnen. Kulorna själva faktiskt piller-formade bitar av gummi rakat av bilens däck som de ras. Banhållning besättningar använder gatan sopmaskiner för att undanröja dessa kulor mellan raser, men mycket kan göras för att förhindra bildandet under ett lopp.

Däcken som används både för NASCAR och IROC-stil racing är helt annorlunda från den standard väg däck på personbilar. För att ge maximalt grepp mellan däcken och banan, tillverkare skapa breda, grooveless racing däck kallade slicks . Förutom att ge mer kontaktytan dessa slick däck använder också en mjukare form av gummi, som bokstavligen smälter av värmen i spåret och friktion körning. Ytan av tävlingsbanan kan vara mycket slitande, men detta ger extra grepp för förarna. Ett problem förare ansikte med dessa mjuka gummihjul och nötande körbanan är bildandet av kulor. Om det finns 30 bilar i ett lopp, till exempel, detta översätts till 120 däck kan producera kulor. Under loppet av en 500 mil ras, uppbyggnaden av gummi kulor och annat skräp från däcken kan bli betydande. Understyrd i ett hörn belagt med marmor kan innebära en plötslig förlust av dragning eller till och med ett brak i stödmur.

är bildandet av kulor som ett nödvändigt ont i idrotten av motorsport. Förare föredrar kontroll och grepp från mjukare gummihjul, men skrubbsår orsakas av en asfalterad väg oundvikligen att skapa en Pilling åtgärd. Mest erfarna förare inser riskerna med körning i marmor under ett lopp, så de instinktivt styra bort från ytterkanterna så är möjligt. Ett stort antal olyckor orsakas av oerfarna förare förlora kontrollen i marmor och glider över spåret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.