Vad är Magic: The Gathering?

Magic: The Gathering är ett kortspel som offentliggjorts av Wizards of the Coast. För att kunna spela Magic: The Gathering, måste varje spelare ha en kortlek med Magic kort, vanligen bestående av cirka 60 enskilda kort. Spelet kan spelas av två eller flera spelare, och för att vinna ett spel måste du minska din motståndare liv pekar på noll.

Spelet utspelar sig i en fantasivärld som är full av krig mellan flera fraktioner. Varje spelare representerar en mäktig trollkarl, med hans eller hennes däck företräder Wizard's repertoar av magiska trollformler, objekt och varelser som kan kallas. Varje spelare börjar med en hand på sju kort, och snart nog mana, eller magisk energi, samlas, kan dessa kort skall tas i bruk. I Magic: The Gathering Mana skapas genom att mark-kort in. När ett land kort på lika villkor, måste mana utnyttjas för att använda kort. Korten är kategoriserade i färger som representerar olika elementär sorters magi. Dessa färger är vitt, svart, röd, blå och grön, med olika typer av mark som ger olika färg mana.

Magic: The Gathering släpptes 1993 av Wizards of the Coast. Sedan dess ursprungliga utgåvan, har det funnits ett stort antal ytterligare utvidgningar av de ursprungliga bestämmelserna. De tar i regel ske genom att släppa nya typer av kort, som alltid inför nya kort, ibland återskapa äldre kort, och ibland införa nya förmågor för kort. I allmänhet kommer Wizards of the Coast släppa en ny expansion som varannan månad.

Det har funnits många utmärkelser för Magic: The Gathering. Under de första åren fått utmärkelser för att vara en bra kortspel. Sedan dess har den fått utmärkelser för exceptionella konstverk som är med på alla kort. Skaparen av spelet, Richard Garfield, en matematik professor, har varit invald i The Origins Hall of Fame.

Handlingen of Magic: The Gathering berättas genom skär i expansion material, "smak text" som visas längst ner på vissa kort, och officiellt licensierade romaner skrivna av olika författare. De flesta av handlingen för Magic: The Gathering sker i Dominaria, en av de främsta plan av existens. Några romaner och sätter expansion, dock ske på andra plan i tillvaron.

Under de första åren, Magic: The Gathering fått kritik från många religiösa grupper eftersom vissa kort avses demoniska varelser eller makt, och visade skildringar av pentagram eller människooffer på kortet konstverk. För en tid bort Wizards of the Coast alla hänvisningar till demoner från sina spelkort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.