Vad är Curse of the Bambino?

"Curse of the Bambino" avser torkan framgång att Boston RedSox Baseball klubb har uthärdat allt sedan Babe Ruth var handlas. Det hela började 1918, då RedSox vann sin 5. World Series titel-som leds av den stora krukan och smet, Babe Ruth (även känd som "Babe" eller "Bambino"). Ett par år senare beslöt RedSox att sälja Bambino till New York Yankees, som då aldrig hade vunnit ett mästerskap.

Trades ofta förekommer i Baseball, men sedan den handel som började "Curse of the Bambino", var RedSox inte kunna vinna ett enda mästerskap, och Yankees har vunnit en svindlande 26 World Series-vinster, därmed har de Yankees blivit en av de mest framgångsrika lag i någon sport.

Dess inte att RedSox ställt fattiga grupper. I själva verket spelade RedSox i fyra mästerskapen, men förlorade var och en av dem i den sjunde (och sista) omgång av serien. Ännu mer talande att något slags "förbannelse" var på spel var det så att de inte ens när de hade bättre lag och goda chanser att vinna. Kommer RedSox någonsin att kunna övervinna "Curse of the Bambino"? Kanske someday . . .

27 oktober, 2004 UPDATE: I en otrolig vändning i Curse of the Bambino har hävts efter 86 år! Boston Red Sox vunnit World Series på fyra matcher mot St Louis Cardinals, säsongens segerrika lag. I en perfekt passande twist, den första total månförmörkelse under alla World Series game ordförande i Ballpark. Vissa Red Sox fans kommer att hävda att det solförmörkelsen var ett tecken från baseball gudarna att Boston hade godkänt att triumfera. Andra fans kommer att säga att Babe Ruth's Ghost hade blinkade på BoSox, och beslutade att de hade lidit nog genom åren. till fullo uppskatta detta evenemang är det viktigt att också tänka på ALCS ( American League Championship Series). Vem gjorde Boston matcha med i jakten på vimpel? Ingen annan än Yankees-själva laget som plockade upp Babe Ruth 1918! Att göra det ännu mer dramatisk var Red Sox ner tre spel till noll och för första gången i Major League historia, kom de tillbaka för att vinna en 7-spel serien med fyra raka segrar!

När allt var sagt och gjort, gjorde förbannelsen avtar inte lugnt, Red Sox segrat i alla den slutliga 8 tävlingar under de två lagen med de bästa vanliga-säsong i de stora ligorna. Självfallet är dessa händelser är ett perfekt slut på en av de äldsta curses i professionell idrott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.