Vad är Competitive Eating?

Konkurrenskraftiga äta är en process som förbrukar stora mängder mat inom en tidsram som krävs. Traditionellt hölls de äter tävlingar på mässor att avyttra överbliven mat. Nu konkurrenskraftig äter har blivit big business. Konkurrenter kan delta i tävlingar över hela landet med stora kontanta priser till vinnarna.

International Federation of Competitive Eating (IFCO) har händelserna för konkurrenskraftig äta hela världen. 2005 prispengar tilldelas uppgick till $ 230. 000 (USD). En av de mest populära tävlingar hålls vart 4 juli på Coney Island i New York. Nathan's Hot Dog Eating Contest sitt ursprung i 1916 och evenemanget har dominerats av Takeru Kobayashi. Den japanska konkurrenten lyckades äta 54 korvar på 12 minuter och har vunnit tävlingen sex år i rad. De vanligaste typerna av mat äts i tävlingar är av snabbmat sorten. Varm korv, kycklingvingar, saltgurka, corndogs och pizza är tillskott till tävlingar. Tävlingarna sista vanligen från ca 8 till 12 minuter. Takeru Kobayashi är för närvarande rankad etta i världen efter att ha ätit 57 ko-hjärna i 15 minuter.

Även om de flesta konkurrenterna är män, det finns också kvinnor som deltar i konkurrensutsatta äta. Är stora och övervikt är inte nödvändigtvis en fördel i konkurrensen äta. Den största fördelen en konkurrent kan ha är förmågan att verkligen sträcka på magen. Många konkurrenter kommer dricka liter vatten under en viss tid för att uppnå detta. Denna typ av utbildning är ogillat av medicinska experter. Förutom att ha en ovanligt töjbart mage, det andra viktiga faktorer tycks hand i mun hastighet och koordination. Efter tävlingen är över konkurrenterna har väldigt svullna magar. Deras magar likna uppblåst ballong som är redo att pop. Det IFCO har mycket strikta riktlinjer som framhålls för konkurrenskraftig äta. Tävlingar måste ske på ett kontrollerat område och endast konkurrenter över 18 år får komma in. De ger även råd mot alla typer av hem utbildning. Det har talats mycket om införande av konkurrens äta som en olympisk sport. Även om IFCO har kontaktat den olympiska kommittén, verkar det som om de inte kommer att godkänna det i nuläget.

Hälsoaspekter är en stor faktor i konkurrensen äta. Helt nyligen var konkurrenskraftig äta en stor hit på japansk TV. På grund av ett stunt som innebär döden för en hastighet äta student är det så gott som okända för Japan nu. Den största regel av konkurrenskraftiga ätande att komma ihåg är, inte prova det här hemma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.