Vad är Cedar Strip Kanoter?

europeiska kolonisatörerna i Amerika lånat den grundläggande utformningen av näver kanoter från indianer och utvecklas ceder kanoter band. Dessa kanoter är långa, snygga båtar gjorda av tunna plankor av cederträ över ett skelett av cederträ revben för att korsa sjöar, floder eller någon sötvatten biflod. Du kan köpa kanoter ceder band från handgjorda tillverkare, eller bygga din egen med ett kit och ceder timmer.

Speed, elegans och miljöanpassning karakterisera den mångsidiga kanoten ceder band. Western Red Cedar brukar träd val eftersom den växer tillräckligt snabbt för att betraktas som en förnybar resurs. Kanoterna är också helt unikt, eftersom var och ställer ut den naturliga variationer i färg och spannmål som finns i cederträ. Populär i både USA och Kanada, ceder band kanoter vanligtvis sträcker sig 12-18 meter (3. 7-5. 5 m), med en eller två platser, och en eller två paddlar. Skillnad urhålkade-log kanoter, dessa så kallade "strippor" är lätt och enkel att manövrera. För konstruktion, en tillfällig skelett av metall eller trä som är upp och ner för att fungera som form. Revben, eller stationer, av ceder är indränkt i varmt vatten tills de är formbara nog att svepa runt skelettet, från en mun till den andra, skapa grundläggande kanoten form. Då långa remsor av ceder är tacked, häftade eller limmade längs med dessa revben. När allt är torrt och slipad slät, kan formen tas bort och kanoten förberedda för kontakt med vatten. Glasfiber duk, försedd med ett epoxiharts, skyddar skrovet. Många lager av marina lack tillämpas på utsidan att göra ceder remsan kanoten vattentät. Slutligen är den sista finputsningen, t. ex. säten och skarndäck, added.

med ett förråd av cederträ och några andra verktyg kan du göra din egen kanot ceder band. Det finns klasser, workshops, byggsatser, och online-instruktioner eller planer för att hjälpa dig att bilda och avsluta en unik båt. På detta sätt kan du anpassa mönster och färg ceder, ange kanoten storlek, och lägg fancy tillbehör såsom skjutbara säten. För Cedar strip kanot entusiaster, det kan vara värt att spendera 150-200 timmar för att paddla en hand-byggd kanot ceder strippar floden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.