Vad Varje Golf Club för?

Varje golfklubb i en spelares väska har ett specifikt syfte, att träffa en viss typ av skott en viss distans. Det finns i princip fyra typer av golfklubb: Woods, strykjärn, kilar, och putters. En golfare är tillåtet att bära 14 klubbar i hans eller hennes väska under en runda. Som regel, ju längre tid en golfklubb är, ju längre kulan kommer att gå, men mindre styra spelaren kommer att ha över där det händer. Den längsta typ av golf club i påsen är trä , och föraren är den längsta i gruppen. Woods-som kallas så eftersom cheferna brukade vara gjorda av trä-har en rundad massa bakom ansiktet i klubben. Den extra vikt ger större effekt och avstånd. Varje golfklubb har ett nummer, och föraren kunde också kallas 1 trä . Woods normalt använder endast udda nummer, men vissa jämna skogen finns.

Lower numrerade klubbar har ansikten som är mer vinkelrätt mot marken, vilket innebär att bollen går lägre och längre, men är svårare att kontrollera. Föraren är golfklubban främst används för slag från tee, då detta är den mest distans, men är svårt att slå fast på grund av sitt platta ansikte-vilket vanligtvis är 8 till 11 grader blyg lodräta. Den 3 virke kan användas för att ge största möjliga avstånd när man pekar på bollen från fairway. En 5 trä ger mer kontroll men mindre avstånd än de större skogen.

Irons , klubbar med en flackare tillbaka bakom ansiktet, rad 1 till 9. Den 1 järn är en svår golfklubb för att spela på grund av sin låga grad av loft och avsaknaden av massa bakom ansiktet. Nybörjare bära allmänhet en 5 trä i stället för ett 1 eller 2 järn bara för att det är lättare att spela och det kan slå bollen ungefär lika långt. Expert golfare avstår ofta 5 trä för den precision som de får från en 1 eller 2 järn. Den 3 till 9 strykjärn är vanligt förekommande i nästan alla golfbag, och varje kan slå bollen ungefär 10 meter kortare än den föregående.

Wedgar är som järn, men deras ansikten är mer öppen-ofta upp till 60 grader eller mer. Dessa är främst avsedda för skott kring den gröna, eftersom deras loft ger en golfare att bli mer kreativa när chipping över bunkrar och andra hinder. De vanligaste typerna av kilar är-från längsta till kortaste-den pitching wedge, sand wedge och lob wedge.

Den kortaste golfklubb i påsen är puttern . Det används när golfaren når det gröna, och dess ansikte är helt vinkelrätt mot marken. När du hittat rätt med en putter, bör golfbollen rulla mot hålet utan studs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.