I fotboll, vad är HALSTER?

HALSTER är en term som används i amerikansk fotboll att hänvisa till spelplan. I vissa fall är det ord som används för att hänvisa till spelet också. I samband med fotboll, har termen använts sedan 1897, även om ordet i sig är mycket äldre. Den HALSTER har blivit en symbol i amerikansk idrott, där fotboll är särskilt populär. Termen "GRILL" används också i många fotbollsrelaterade sammanhang, bland annat fotboll tema sport barer, klubbar fläkt och informativa webbplatser. är spelregler när det gäller fotboll markerade i parallella linjer som bildar ett rutnät. Skarpsinniga fotbollsfans antagligen märkt att detta mönster liknade en GRILL, som är en styv samling metallstänger. Den HALSTER används i matlagning, där det används att grilla eller steka mat. Ordet används också för att hänvisa till många grid-liknande mönster, inklusive golv och rigg för teater belysning. Det HALSTER har en serie av parallella linjer fördelade fem meter (4,5 meter) ifrån varandra, och omges av åskådarplats att klart definiera spelplanen. Antingen vid slutet av fältet är 10 yard (nio meter) slut zoner där bollen måste nå för poäng som skall tilldelas. Den HALSTER innehåller också två rader av Hash märken i mitten av spelplanen. Hash varumärken är placerade på en gård mellanrum och används för att markera den exakta positionen för bollen i förhållande till fältet.

HALSTER fotboll har sitt ursprung i fotboll och rugby, andra sporter spelas på ett stort fält med en boll. Spelet verkar ha utvecklats i högskolor och universitet på den östra kusten av USA. Fotboll har spelats sedan början av 1800-talet, även om reglerna har genomgått några förbättringar sedan spelet först infördes. Inledningsvis var fotbollen en extremt våldsamma spel, och allvarlig skadan inte var ovanligt. Mer reglering av idrotten medfört ökade spelare säkerhet. I slutet av 1800-talet var det HALSTER först infördes. Eftersom spelreglerna förfinades, domare och spelare insåg att ett rutnät system för att följa framstegen inom spelregler skulle vara mycket användbar. Det HALSTER skulle också standardisera fältet för att enkelt markera 110 yards (100 meter). Den HALSTER bidragit till att ett tillstånd av att den något kaotiska sport, och är nu en lätt igen visuellt inslag i fotbollsmatcher.

HALSTER fotboll är främst spelas i USA, även andra länder såsom Australien och Kanada inom ett litet antal lag. I Amerika är det idrott älskad av en mängd olika individer, med ett National Football League professionella spelare samt ett flertal team college.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.