I Baseball, vad är en Baseline?

Baseball fält har flera särskiljande markeringar för att ange vad som är lek och vad som är ur spel. Den främsta av dessa märken är foul linje, som sträcker sig från hem plattan i utmark stängslet i en rak linje på båda högra sidan av fältet och till vänster. Den UPPODLAD del av denna linje-att köra hemifrån tallrik till första bas, och en annan från INNEMÅLET till tredje bas-kallas baslinjen och anger där löpare måste springa för att nå botten. Det är en fingerad baslinjen mellan första bas och andra bas, och en annan mellan andra bas och tredje bas. Om en löpare går utanför baslinjen-vanligen inom tre meter från centrum-han kallas ut av domaren.

Foul är vanligen kalk märkningar, men många ballparks nu använda vit sprayfärg lägga linjer . Eftersom dimensionerna av området varierar beroende på storlek Ballpark, den dåliga linjer varierar i längd. Men de börjar alltid vid hörnet av smeten ask och köra hela vägen till utmark stängslet. Den foul linjen-som innehåller den första baslinjen och tredje baslinjen-visar om en boll är i spel och ur spel. Om kulan landar vid dåligt territorium, är den död och slutar spela. Ofta en batted bollen rullar längs baslinjen, och en mittfältare måste vänta för att se om bollen stannar rättvist eller rullar foul. För att bollen att vara rättvis, måste det passera antingen första eller tredje bas i verkligt territorium.

Runners är mottagliga för springande ut från utgångsvärdet då undvika en tagg från en Infielder. Eftersom det inte finns någon officiell märkning undan från baslinjen på första bas sida och en på tredje bas sidan, måste en domare gör sedan en bedömning samtal om huruvida en löpare har gått för långt utanför baslinjen. Detta är särskilt svårt när en löpare körs mellan första och andra bas, eller andra och tredje bas, eftersom det inte finns några krita märkningar som en domare kan mäta en löpare avstånd från baslinjen. Domaren kan anse att ett Runner's undvika en tagg inom rimligt avstånd från utgångsläget (vanligen inom tre meter), eller han kan ringa löpare ut för att vara alltför långt från baslinjen samtidigt som man försöker undvika ett tag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.