Hur kom den moderna olympiska Begin?

Intresset för antika olympiska föranledde början av den moderna olympiska spelen. I mitten av 18th century, hölls flera brittiska regioner OS stil festivaler. Men till skillnad från de moderna olympiska spelen, konkurrenter var mestadels brittiska medborgare. En av resterna av dessa tidiga spel är Wenlock Olympian Society Annual Games, en mycket berömd händelse i England. De franska och grekerna idrottstävlingar många gånger i imitation av den antika olympiska spelen. Även dessa var begränsat främst till konkurrenter från sina egna länder, som reser från främmande länder skulle ha visat mycket utmanande och tidskrävande. I mitten av 19th century, utgrävningar i Olympia lagt bränsle på elden i form av intresse i att återuppta sann OS igen. En av förkämparna för att återställa den olympiska ceremonier var Pierre de Coubertin. Han kände den franska välbehövligt atletisk träning, och som saknar detta var den främsta orsaken till Frankrikes nederlag i fransk-preussiska kriget.

Pierre de Coubertin hittat en publik för sina idéer på internationell kongress i Sorbonne 1894. Som svar, grundades den Internationella olympiska kommittén (IOK) och bestämde datum för den första moderna olympiska spelen, två år senare 1896. För att hedra de ursprungliga olympiska spelen, den första moderna olympiska spelen hölls i Grekland. Mindre än 300 idrottare deltog. 1900 olympiska spelen ägde rum i Paris, och var banbrytande i att det tillät kvinnor att tävla för första gången. Sedan dess har de moderna olympiska spelen har delats in i sommar och vinter-OS, och fortsätta att satsa mer sportevenemang.

vinter och sommar Händelser som inträffar under samma år, alltid ett skottår, delbara med siffran 4. Det inträffade dock de ofta på olika platser. 1992 var det sista året då sommar-och vinter-OS hölls samma år. IOK beslutade att dela upp år så att ett OS skulle ske vartannat år.

År 1994 hölls de olympiska vinterspelen igen. Olympiska sommarspelen var tvungen att vänta på de vanliga fyra år, fram till 1996, för nästa fest. Således nu Olympiska sommarspelen fortfarande bara falla på skottår, och vinter-OS faller antingen två år före eller efter Olympiska sommarspelen. Båda spelen är fortfarande fyra års mellanrum efter den inledande tvååriga avstånd från 1992 till 1994.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.