Hur är spelet i Marbles spelas?

Även om spelet i kulorna kan ha i stort sett försvunnit från popularitet med moderna skolbarn, vid ett tillfälle var det en mycket populär barndomen spel med några verkliga konsekvenser, såsom en plötslig förlust av en favorit "Aggie" eller "Cat's Eye . Uttryck som förlora dina kulor , knuckling down to business och spela för behåller alla kan spåras tillbaka till det ursprungliga spelet i marmor. Det finns fortfarande officiell kulor turneringarna hålls på olika platser runt om i världen, och kulorna själva fortfarande kan köpas i de flesta lokala avdelning och leksaksaffärer, men det är inte alls lika många spelare av spelet som det en gång var. Om du vill spela den mest grundläggande omgång marmor, en lämplig spelplan först måste inrättas. En sandig lekplats parti eller en baseball fältets backspärr område skulle vara perfekt, men alla platt uteserveringen med minimal gräs skulle vara lämplig. Hjälp av en käpp eller en sträng kompass, circumscribes en spelare en stor cirkel allt från några meter till cirka tio meter i diameter. Området innanför denna cirkel är den officiella spelyta, och bör tas bort av någon större skräp som kan påverka spela. När fältet har skapats, alla spelare måste bidra med ett visst antal små skulpturerna till mitten av ringen. Dessa kulor är ordnade i form av ett kors, där varje marmor placerade några inches apart. Kulorna i ringen anses mål för varje skytt. På denna punkt bör spelarna bestämma om de spelar för nöjes skull eller "för keepsies. " Om du spelar för skojs skull, är samma kulorna läggs tillbaka i ringen efter varje spel. Om du har spelat för keepsies, vinnarna i varje omgång hålla alla spelade kulor och varje spelare antes upp nya kulor till nästa runda. att avgöra vem som skjuter först, antingen en spelare hojtningar out "First!" eller varje spelare använder en större skytt marmor till lag för position. Släpar möjlighet att starta bakom en rad längst ner i cirkeln och skjuter en shooter marmor mot en linje i den motsatta änden av cirkeln. Den skytt som landar närmast linjen går först, följt av den andra närmast skytten och så vidare. Den första shooter kan placera sitt skytte marmor någonstans runt områden utanför cirkeln. Målet för den grundläggande omgång marmor är att slå målet marmor eller en annan spelares shooter helt ur ringen utan att skicka dina egna shooter out of bounds. Den första shooter syftar generellt till centrum utbud av kulor och gör sin skytt i en skreva som bildas av tucking tummen bakom andra knogen av hans eller hennes pekfinger. Pekfingret håller tummen i spänning innan spelaren intar sin skott. Detta kallas knuckling down , samt om frigivning måste vara tillräckligt stark för att driva större skytten marmor in i ringen och kraft minst en marmor ut ur kretsen.

Så länge skytten fortsätter att sända kulor ur ringen utan att förlora sin Shooter fortsätter tur. Skytten måste spela skytten marmor där den står i ringen, men riktningen är fortfarande på hans eller hennes omdöme. Alla kulor slog ut ur ringen under en tur in av skytten och räknade.

Om skytten inte slå ut en marmor, hans eller hennes tur anses vara över och nästa skytt knogarna ner utanför ringen. Denna andra shooter kan antingen syfta på de mindre mål kulor eller första Shooters större shooter marmor. Om skytten inte klarar av att slå en annan spelares skytte marmor ur ringen rent, är den andra spelaren inte längre kan anses giltig spelare för den omgången. En omgång kulor slut när alla kulorna har slagits ur ringen. Kvalificerade spelare räkna antalet marmorn som de har samlats in och en med de mest kulor förklaras vinnaren i det spelet. Senare omgångarna kan spelas för att fastställa en slutlig mästare, eller spela får helt enkelt fortsätta tills tillräckligt med spelare har slut på marmor göra framtida rundor omöjligt.

Tack och lov, glas kulor lämplig för att spela turneringar är inte oöverkomligt dyra, även om vissa äldre kulor anses mycket samlarvärde beroende på deras ålder, skick och tillverkare. Back in the days när en omgång kulor var en form av kvarter utmaning, några framgångsrika aktörer sammanställas ganska värdefulla samlingar av glas eller marmor sten. Modern tillverkats kommersiellt kulor får inte vara så samlarobjekt, men åtminstone de fortfarande säljs tillsammans med andra nostalgiska spel som jacks och pick-up pinnar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.