Hur är hundar som används i Skijoring?

Skijoring är mer än bara en aktivitet mellan en person och en hund. Det kan också ses som ett rekreationsområde form av bindning mellan en ägare och människans bästa vän. Som vintern sport som har tagits emot väl i Nordamerika, skijoring endast kräver minimal utrustning, ett par vallade skidor och flera energisk och tillräckligt utbildade hundar att skicka snön flyger. Sedan dess ökande popularitet, skijoring har anpassats för prestanda på andra terräng förutom snö och hundar har ersatts med vare sig hästar eller en funktionsdugliga fordon som en snöskoter.

Skijoring hade länge populär i Skandinavien och Alaska, och kallades pulka på dessa platser. Pulka var både sport och transport metod som användes på en hund och en pulka, en typ av små skotern. Vanligtvis släden höll förnödenheter som behövs på resor som livsmedel eller ett tält för nomadisk skydd. Skidåkarna är förspänd till bakre delen av släden och drog fram som en kabyss. När en åkare deltar i skijoring behövde skijor utrustning består vanligen av en sele som monterats för djur om man gör det drar , ett midjan kramas bälte, och bly. Huvudrollen ansluten till selen, så att det är rimligt avstånd mellan drog och avdragare för att förebygga olyckor. Skijoring är mycket roligare när det går är släta, så många skidåkare väljer att heta vax sina skidor på att reducera mängden av friktion på dem när glida fram över terrängen.

Skijoring lopp är i genomsnitt tre till tio miles (från 4,82 till 16,09 kilometer) i längd. Endurance lopp springa lite längre på ett tjugotal till fifty miles (från 32,18 till 80,46 km). Det finns åtminstone tre hundar per skijoring racer, ett optimalt antal som fördelar vikten jämnt mellan hundarna men ger dem tillräckligt med utrymme att röra sig när de tävlar. Varje medelstora till stora och medelstora hunden i god hälsa är en självskriven kandidat. Siberian och Alaskan Huskies som redan känner sig hemma i snön är särskilt lämpliga, även om Golden eller Labrador retriever, Border Collies och Saint Bernards är lika kvalificerade.

Innan racing bör hundar vara utbildad i den klassiska mushing kommandon, vilket kommer att underlätta en bättre förståelse mellan parterna eftersom de blir mer praktiseras i skijoring. I områden där skijoring är populära, särskilt platser med förväntat snöfall, kurser erbjuds till samhället om grunderna i sporten. Ämnen som tas upp kan omfatta val och utbildning av hundar, sele passande, hund näring, skijoring redskap och teknik, och protokoll trail. Genom att följa riktlinjer som erbjuds, kan skijoring aficionados få bättre upplevelse, eller använda sina kunskaper för att utforska nya varianter, bland annat utnyttjar en snowboard istället för skidor eller grassjoring, där terrängen är gräs istället för snö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.