Hur är Värdering Kept i Bowling?

Betyg hålls i bowling genom att lägga till antalet stift omkull. Poängen kan multipliceras med ackumulera strejker och reservdelar, dvs knackar alla stift i en ram. Ett perfekt spel i bowling är en poäng av 300 genom tio ramar. Även ett plommonstop får bara riva högst 120 stift i ett spel, en summa på 300 kan uppnås genom ytterligare bonus poäng erhålls genom strejker och reservdelar. I allmänhet är en punkt poäng för varje pin omkull i bowling. Om en kastare kastar bollen och knackar ner ett stift, värderingar de 1. Om de riva 6 stift på andra kasta den första bildrutan, summan för inramar en (1 + 6) 7. Om på nästa ram, uppnår Bowler en 5 och 3, är betyget för frame två (5 + 3) 8. Den sammanlagda poängen för de första två ramar i bowling sedan (7 + 8) 15. Poängen hålls på detta sätt hela vägen genom tio ramar. Den kumulativa poäng i slutet av tio bilder i bowling är total.

Om däremot är strejker och reservdelar lagt till poäng skiljer ekvationen. Fast det är fortfarande enkelt Dessutom är 10 stift inte bara till för en strejk eller en reservdel. Om ett plommonstop kastar en strejk, som är handlingen att riva ned tio stift på första kastet av en ram, deras andra kasta inte är nödvändig. Efter en strejk, är spelaren tilldelas 10 poäng för att riva ned alla tio stift, plus poäng för de kommande två bollar i plommonstop kastar om följande ramar. Nästa två bollar kommer att räknas motsvarande ramar och mot tidigare strejken ram också.

Om till exempel ett plommonstop är bowling en 37 i början av ram fyra, och sedan kastar en strejk på ramen, är ett X sätta i partituret rutan för att beteckna strejken. Den Bowler har nu den tidigare 37, plus strejk, men poängen är inte läggas förrän nästa två bollar kastas. Om de kommande två bollar i ram fem är en 4 och 5, är dessa siffror markerade för ram fem till 9, och därefter till strejk på ram fyra. skulle därför resultatet efter bowling ram fem vara poängen för de första tre bilder (37) plus strejken (10) plus bonuspoäng för de två bollar som följde (9). Dessa skulle läggas på ram fem till lika, med ram: 37 + 19 + 9=65. Även om Bowler bara omkull 56 stift, den bonuspoäng från de två bollar efter strejken läggas upp till 9 stift och en poäng av 65.

Scoring hålls samma sätt med en extra, förutom att bara en extra boll läggs till som en bonus till den outnyttjade ram. Med en rad strejker eller reservdelar, scoring fortfarande är förenlig med individuella strejk och reservdelar regler, men det bedömningssystem kan få lite backas upp i en competitve bowling spel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.