Hur Bot Flies påverka min häst?

Bot Flugor, eller Oestridae, små håriga flugor som ofta misstas för bin. De blir problem när din häst blir värd för deras larver. Äldre bot flugor lägger sina ägg på hästens ben, axlar eller runt munnen genom att injicera sina ägg på ett sätt som påminner om ett bi i processen för sveda. Din häst kommer att visa samma oro när han hör dem surrande som han skulle när bin är närvarande.

Bot ägg visas på din häst som små, sticky gula prickar. Hundratals ägg kan deponeras inom några minuter. Ägg på din hästs ben lucka när de stimuleras av honom slicka och transporteras in i hans mun med sin tunga. När äggen kring munnen kläcks, larverna vandrar in i hans mun. De unga larver tar sedan tre veckor för att nå din hästs mage eller tunntarmen. Under denna tid, är de skyddas från effekterna av anti-parasit medicinering.

Bot flugor lägger sina ägg i slutet av sommaren och tidig höst. Larver fäster sig på slemhinnan i din hästs mage och små tarmar och kommer att användas i upp till sju månader innan de förfaller. Denna irritation ensamt kan orsaka stora problem. Vid deras synpunkt mognad, flugor boten lossnar och avhopp, vilket rå områden som är känsliga för ytterligare skador orsakade av magsyra. I stora antal, kan bot fluglarver avbryta den uppslutningen och leda din häst med kolik. När boten flugorna har mognat, kommer de att flytta till ytan av din hästs hud och avsluta. Denna webbplats visas som en klump men är inte smärtsamt. Migrera bot flyger kan också orsaka munnen sår och sår. Det är bäst att ta bort bot flyga ägg så fort du märker dem. Använda en bot kniv eller grooming sten försiktigt bort alla de små gula prickar från din häst. Din häst kommer att uppskatta detta lätt-men tråkig-uppgift, eftersom äggen är irriterande.

Ett annat alternativ är att stimulera bot flyga äggen att kläckas genom att gnugga området med en trasa fuktad med varmt vatten. Tvätta området så fort de har släppts. Under processen att avlägsna bots, du kan bli smittad så vara vaksam med ditt uppdrag.

I början av kallare väder säsongen eller efter den första frosten, avmaska din häst med en Ivermectin pasta. Sprutan kommer att ange dosen beroende på din hästs vikt. Om du har haft många bot flugor under säsongen, är det lämpligt att upprepa avmaskning efter sex veckor. Detta kommer att försäkra att du inte har missat något av de larver som var på väg och ännu inte är etablerade i hästens mag spår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.