Historien av cykel?

historia cykeln är faktiskt lite skumma, vilket är ganska anmärkningsvärt när man betänker det faktum att cykeln utvecklades på 19th century, en mycket väldokumenterad period i historien. Vad är definitivt känt om historia cykel är att den präglades av ett antal misslyckade startförsök innan man slutligen utvecklas cykeln i dess moderna form, och att de cyklar som inte har förändrats mycket sedan 1800-talets slut, utöver utvecklingen av skär-kant material för att göra cyklar effektivare.

utvecklades den tidigaste versionen av cykel i slutet av 1700-talet som en "gående maskin. " man huvudsakligen bestod av en cykel ram som gick, cyklade istället. Denna ganska meningslöst enheten inte var en mycket stor framgång, inte minst eftersom det var svårt att klara sig på ytor än släta trottoaren eller grus, men det klart inspirerat några blivande uppfinnare.

På 1860-talet, Franska uppfinnare utvecklade velocipede, cyklade en variant av gående maskinen som var bättre känd av kärlekslös namnet "boneshaker," en hänvisning till grov pågår en velocipede. Pedalerna var belägna på framhjulet, med tillägget fällbara något för att trampa cykeln och hjulen var gjorda av smidesjärn och trä, telegraphing varje gupp i vägen till det olyckliga ryttare. The boneshaker hade en tydlig brist bortom obekväm rida: det var svårt att styra och tröttsamt att trampa. Som svar på detta problem utvecklade uppfinnare höga hjul cykel, även känd som Penny Farthing, på 1870-talet. Denna cykel hade ett stort hjul fram och ett litet på baksidan och förvandlar varje tryck på pedalerna till mer makt och gör cykeln mer effektiv. Några kreativa variationer på boneshaker ingår trehjulingar för damer och fyra hjul tandem cyklar.

Penny farthings var mer effektiva, men de var också farliga, och inte särskilt bekvämt att åka, även med en allt-metallram . Nästa viktiga utveckling i historien om cykeln var utvecklingen av utväxling, vilket gjorde uppfinnare att skapa säkerhet cykel. Säkerhet cyklar hade två identiskt stora hjul, med pedaler i mitten bifogas redskap. Säkerheten cykel hade ett centrum för balans som var lätt att underhålla, och det var lätt att styra och rida, tack vare användningen av växellådor.

Med uppfinningen av säkerhet cykel började popularitet cyklar att explodera och det ökade bara när någon kom på den lysande idén av pneumatiska däcket, vilket skapar en mjuk upplevelse utöver ett säkert en . Grundformen av cykeln har inte förändrats sedan dess, även om vissa delar på ramen har flyttat runt, och förbättringar har gjorts i växellådor och bromsar för att förbättra effektiviteten och säkerheten.

Moderna cyklar är utformade för olika syften, inklusive pendling, stunt ridning, mountainbike, och last eller passagerare med speciella versioner för män, kvinnor och barn. Kostnaden för en cykel har också minskat kraftigt sedan den 19: e talet, med enkla cyklar att vara tillgängliga för de flesta konsumenter, även om high-end versioner kan bli ganska dyrt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.