Finns det Instant Replay i baseball?

Baseball har länge hållit fast vid sina historiska rötter som Amerikas Pastime, motsätter dramatiska förändringar i sina regler och förordningar. Många sportentusiaster hävdar detta motstånd har säkerställt renhet av idrotten, medan andra hävdar att det helt enkelt besvär och fördomar processen av spelet genom att inte ta tillvara den moderna framsteg. Den hetaste debatten centrum för direkt uppspelning i baseball, som historiskt inte har varit en del av spelet. I stället för en direkt uppspelning, har domen från skiljedomstolsordförande tagits som ofelbar, oavsett utanför tolkning. Även baseball har historiskt sett höll sig borta från alla andra typer av dom, som för 2008 baseball säsong, Instant Replay i baseball har använts på försök. I flera år har kontroversiella samtal dum spelet, vilket ofta skapar spänningar mellan spelare och lag, samt mot huvuddomare. I vissa fall har rivalitet fötts på grund av en kontroversiell samtal. Eftersom det finns flera huvuddomare på planen vid varje givet tillfälle reglerna antog att låtar skulle granskas noga av domaren närmast spela slutligen skjuta till domaren besättningen chefens beslut snarare än att snabbomspelning i baseball. Men ofta på grund av hastigheten på bollen och obskyra vinklarna skiljedomstolsordförande ofta presenteras med, förespråkare för direkt uppspelning i baseball har fått en starkare röst under de senaste årtiondena.

Debatten är inte ny och har sparkat runt Major League Baseball under ganska lång tid. Purister hävdar att snabbomspelning i baseball skulle förstöra den historiska aspekten av spelet och att möjligheter till beslutsfattande bort från skiljedomstolsordförande. Dessutom purister hävdar att mänskliga fel sida av spelet-en domare förmåga att blåsa ett samtal-är en del av charmen med spelet, en som skiljer den från andra professionella idrotten. Instant Replay i baseball också bromsa den redan långsamma spelet i stort sett samma sätt snabbomspelning i fotboll har en tendens att göra.

De som argumenterar till förmån för snabbomspelning hävdar att det är det enda sättet att garantera objektivitet och garantera att de erforderliga samtalet blir gjort varje gång. Även om det medges att snabbomspelning i baseball måste begränsas till endast vissa aspekter av spelet-exempelvis argumentera bollar och strejker skulle fortfarande anses vara tabu-De som vill snabbomspelning har tagit ståndpunkt att det vore bättre spelet genom att blåst samtal påverkar inte resultatet av ett spel eller serier. Baseball har säkert sett sin andel av exakt detta scenario, och snabbomspelning i baseball kunde ha potential att eliminera den mänskliga faktorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.