Vilken typ av redskap ska jag ha på cykel på kvällen?

Cykelturer på natten kan vara farligt om du inte använder rätt utrustning. Ett stort antal dödsfall cykling olyckor sker på natten, främst när bilar köra om cyklister att de inte kunde se bakifrån. Genom att tänka framåt och bär rätt redskap medan cykla på natten, kan du minska kraftigt risken för skador. Det är också viktigt att använda sunt förnuft och följ trafikreglerna medan du cykla på natten. Om du kör på natten, bör du vara särskilt uppmärksam på risken för cyklister, och se till att ge dem en bred kaj. Den viktigaste delen av redskap för cykling som helst är en cykelhjälm för att skydda huvudet. Se till att köpa en hjälm som passar bra, och ersätta den om du är inblandad i en olycka. När cykla på natten, bifoga reflexer och /eller en cykel ljus på hjälmen både framför och bakom att göra huvudet syns tydligt. Förutom att öka din synlighet på förare kommer hjälm skyddar dig även om du är i en olycka.

De flesta regioner kräver cyklister att använda reflexer och belysning cykel på natten. Se till att hjulen och pedalerna ha reflexer som kommer att bidra till att du syns från sidan och ryggen, och även montera reflexer bakom din plats och framför styret. Använd en ljus, robust cykel ljus på framsidan av cykeln för att hjälpa dig se och öka synligheten och en mindre ljus för att belysa området bakom dig. Detta kommer att bidra till att göra dig väldigt synlig för förare medan du cykla på natten, och kommer även att ungefär beskriva området för din cykel så att föraren kan undvika det.

Slutligen klänning med försiktig när du cykla på natten. Försök att bära reflekterande kläder, om möjligt, men åtminstone ha vit eller annan ljus färg. Förutom att skydda dig när du cykel, kommer lätta kläder gör dig synlig fotgängare också. Många företag gör skor och redskap för cykling på natten med reflexband, eller så kan du köpa en rulle med reflekterande band och segment skuren för dina byxor och skjorta. Det hjälper också till att bära reflekterande handskar när cykla på natten.

Om du cykla på natten med en grupp, se till att följa alla gällande trafikreglerna. Du kanske tycker att det är säkrare att cykla i en linje, snarare än att ta över ett körfält, som en ouppmärksam förare kan träffa medlemmarna i den grupp som kör för fort eller ta miste reflektorer till lampor i en avlägsen bil. Håll utkik efter andra medlemmar i din grupp, och var inte blyg för att skrika eller att använda en cykel horn för att varna dem för faror. Cykla på natten kan vara roligt och säkert, om du utrustar dig ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.