Vilken typ av fisk bör jag köpa för mitt akvarium?

Fisk, liksom människor, kommer från specifika miljöer inom sina akvatiska livsmiljöer. I havet, reven är en livsmiljö medan rock grottor är en annan. I sötvatten vattnet i sig varierar kraftigt, tillsammans med vattnet terräng. Great Rift sjöarna i Afrika är kända för sina extremt alkalisk, hårt vatten och steniga miljön, medan Amazonfloden har surt, mjukt vatten fyllda med överfyllda växtlighet från jungled banker. Dessa helt olika miljöer är värd att vissa arter av fisk som har utvecklats och anpassats till sin omgivning.

Därför beror på vilken typ av fisk att köpa på vilken typ av miljö du har skapat i ditt akvarium. Om din tanken redan är etablerad och du vill lägga till en fisk, välja fisk som modersmål miljö matchar din tank miljö, en fisk som inte blir för stor för din lagring kapacitet, och en fisk som kommer att komma bra överens med dina andra fiskar . Var medveten om att olika fiskarter upptar olika vatten. Om du redan har botten invånare som malar, kanske du vill ha en topp Dweller eller mitten-nivå Dweller istället. Arter har också särskilda temperament, aggressiva eller fredliga, och är antingen nattliga eller dygnsprovet.

Lyckligtvis finns det många sätt att ta reda på allt du behöver veta om någon fisk du kan överväga. Bortsett från olika atlaser finns flera databaser. Oavsett om kontroll på nätet eller i tryck, se till korsreferens information om någon specifik fisk med minst 3 källor som är oberoende, och det är bäst att inte använda återförsäljare av fisk som källa. De använder ofta statistik som är alltför förlåtande och felaktiga, särskilt när det gäller hur stor en fisk kommer att öka. Istället räknar ofta på fisk som dör före någonsin når mogen längder. Därför, akta er för tankbuster arter. P

Fisk är ofta som att kunna anpassa sig till ett brett spektrum av pH. I sanning flesta fiskar gör inte långt utanför pH i sitt eget vatten. Neon tetror är ett perfekt exempel. Denna färgglada, fredlig fisk sötvatten skolgång med dess särskiljande neon-blå och röd rand vanligen noteras som att kunna anpassa sig till ett pH från sura till alkaliska. Men neon tetror förvaras i alkaliskt vatten lever en genomsnittlig livslängd på 1-3 år. I sitt hemland Amazon miljö där vattnet är mjukt och surt de lever i genomsnitt 20 år! Om du inte har ett akvarium, är du mer intresserad av att hålla en viss typ av fisk, eller skapa en viss typ av akvarium miljön? Om det är en fisk du är intresserad av, då forskning fisken först så att du kan skapa sin naturliga miljö framgångsrikt. För tank mates, leta efter andra arter från samma miljö som kommer att vara kompatibla på alla de sätt som tidigare nämnts. Om det är en viss typ av vattenmiljön du vill skapa och sedan leta efter arter hemma i denna miljö. Till exempel är en tungt planteras sötvatten tank som liknar en sur Amazonas, mjukt vatten miljö perfekt för fredliga stimfiskar som neon tetror eller vackra diskus. Dvärgkejsare eller gurami kommer också att göra bra, så kommer alla syra-älskande arter. Kom bara ihåg att stora fiskar äter små fiskar, så om du ska ha neon tetror eller andra små fiskar, undvika stora fiskar som Angelfish.

Omvänt, om du gillar stark ut som en sötvatten sand och sten akvarium, är att likna vid ett Rift Lake miljö som har väldigt hårt vatten och ett alkaliskt pH. Aggressiv cikliden fisk kommer att göra bra i denna miljö. Innan beslut fattas om en specifik Sötvattenmiljön dock tänka över vad ditt kranvatten. Om du har hårt, basiskt vatten som de flesta människor, att upprätthålla ett mjukt vatten miljön kommer att vara mycket arbete och dyrare. Om du måste göra ditt vatten svårare, det är inte så problematiskt. Men det är enklast för alla att hålla fisk vars naturliga vatten matchar den hårdhet och pH i ditt modersmål kran.

Sammanfattningsvis, när du tar en fisk hem, se till att du vet i förväg vilka behoven är och att du kan ta emot det under hela dess liv. Undvik att gå ner i gången på lokal fisk Store säger: "Jag tar en av dessa, tre av dessa, och att långa fisk som gömmer sig bakom skogen. " Plan befolkningen i din tank välinformerade och du kommer aldrig att bli ledsen.

Fiskar kan leva i över ett decennium. Investeringen är en lång, men fylld med belöning. Vara bra att din fisk och dina fiskar kommer att vara bra för dig, ge dig år av glädje!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.