Vilken Olympic Sporting Event kräver den största fysiska kapacitet?

Det skulle vara omöjligt att nämna en specifik olympiska idrottshändelse som kräver mest fysiska kapacitet från deltagarna, men det finns flera utmanare. Varje Olympic sportevenemang kräver en viss fysisk förmåga och fysisk skicklighet som hos konkurrenterna, även om många idrottare som är specialiserade på en typ av händelse tenderar att utbilda sig för de specifika krav av detta evenemang. Cyklister, till exempel utveckla starka benmuskler och kardiovaskulär uthållighet, men de får inte ha betydande överkroppen styrka.

Om kriterierna för de mest krävande olympiska sportevenemang var total fysisk förmåga, då herrarnas tiokamp och damernas Sjukamp skulle säkert rätt. Konkurrenterna i dessa händelser måste lära dig den rätta tekniken för många friidrottsanläggning, även om deras särskilda organ typ är inte lämpligt för specialisering i någon av dem. En idealisk decathlete eller heptathlete måste ha både snabbhet och uthållighet, tillsammans med en kunskap om området evenemang som kulstötning och spjutkastning.

Om den avgörande faktorn är brutal fysisk styrka, sedan den tunga divisionen i tyngdlyftning skulle vara en kandidat för de mest krävande olympiska sportevenemang. Framgångsrika tyngdlyftare måste utvecklas enormt över-och underkropp styrka för att utföra varje typ av hiss på ett säkert sätt. Sporten är så fysiskt krävande att de flesta konkurrenterna behöver många timmars vila mellan hissar bara för att återhämta sig från den stam av två minuter konkurrens lyft.

Vissa kanske menar att form följer funktion när det gäller sport, så idrottare med de bäst utvecklade organ måste behöver dem för att utföra sina evenemang bra. Det sägs att skulptören i uppdrag att skapa två nakna torsos av en manlig och kvinnlig atlet för 1996 års olympiska spelen i Atlanta, Georgia använt en modell från herrarnas vattenpolo team och en modell från kvinnors friidrott.

Mer än en sport professionell vid tiden föreslog därför en spelare från herrarnas vattenpolo valdes ut beror på att sporten kräver en stor mängd fysiska färdigheter, från starka simning teknik för att över-och underkropp styrka. På grund av begränsad tid-outs och substitutioner, vatten spelare polo måste tillbringa en lång tid trampar vatten i en pool medan de använder sina övre organ att manövrera bollen. Om en Olympic sportevenemang kan sägas att kräva mest fysiska färdigheter, kan man gjorde ett starkt argument för vattenpolo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.