Vilka olika typer av skidåkning?

Skidåkning är glida på snö med användning av utrustning. Det breda utbudet av skidåkning varianter är varierande. Cross country, downhill eller utförsåkning, backcountry, twin-tip och helisking är de viktigaste olika typer av skidåkning.

Längdskidåkning började för tusentals år sedan i Skandinavien som ett transportmedel. Som ganska lätt att lära sig med en liten chans till skada, är längdskidåkning åtnjuts av människor i alla olika fitness nivåer och åldrar. Även de flesta småbarn kan längdåkning. Nybörjare bör hålla sig till lättare terräng. Special sitta och åka slädar för funktionshindrade skidåkare finns i många delar av USA.

Downhill eller alpin skidåkning är svårare än längdskidåkning. Gravitationskraften och placering på varv kräver vig förhandling och starka benmuskler. Utförsåkning kan vara både psykiskt och fysiskt krävande. Hantera all skidutrustning medan ständigt strategizing nedförsbacke flyttar kräver övning och koncentration. P

Backcountry skidåkning definieras ofta som skidåkning på ovårdat snö och naturlig terräng. Overland turåkning och berg turåkning är de två typer av backcountry skidåkning, men ibland dessa typer smälter samman i turåkning. Overland skidåkning liknar längdskidåkning som Grundtanken är att njuta av landskapet samtidigt som utanför berest stigar. Bra platser för landvägen skidåkning brukar vandringsleder i ett berg eller skog som är borta från vägarna.

Mountain turåkning kombinerar utförsåkning med klättring berg. Inga skidliftar används här! Mountain Ski tourers måste vara vältränad. Mountain turåkning med utförsåkning touring utrustning kan parallellt vänder göras med hälen på stöveln bifogas skidor som i alpin skidåkning.

Telemark är en typ av berg turåkning. Den Telemark, som också kallas fri hälen har hälen fri och inte är monterad på skidor att göra telemark tur. Yo-yoing är berg skidåkning på en klättrande rack sig ut på en kulle för både uppförsbackar och nerförsbackar.

Twin-tip skidor använder skidor med båda ändar som är smala. Twin-tip design möjliggör enkel snurrar liksom bakåt avgångar. Freeride skiing, vilket är all terräng skidåkning på icke-friserad snö, och Freestyle, som är skidåkning med många hopp, vänder och snurrar, finns två typer av twin-tip skidor.

Heliskiing är skidåkning i områden som endast nås av en helikopter. Terrängen är omväxlande och snön är ovårdat. Ibland skogsområden har åkt skidor eller andra gånger bara öppna sluttningarna är åkte under helikopterskidåkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.