Vilka olika typer av kängor?

kängor är en bergsklättrare viktigaste utrustning. En vandrare fötter måste vara väl skyddade och hållas bekväm och torr. Eftersom terrängen kan variera från platt och torr till grov och våt, är det viktigt att välja kängor klokt. Det sista någon backpacker vill är fotproblem. Det finns många stilar i kängor att välja mellan. Den bästa typ och stil för dig beror på vilken typ av vandring you enjoy. Till exempel kan den tillfälliga dagen vandrare köper inte samma kängor som längdskidåkningens backpacker. Det är viktigt att undersöka vilken typ av redskap som bäst fungerar för dina behov.

Lätta kängor är bäst för platta, lätt terräng. They're rekommenderas för enstaka vandrare som föredrar ofta gick spår över oländiga vägar. Dessa stövlar är inte avsedda för klättring berg, de är för dem som vill ta en promenad i skogen. De är bekväm och flexibel men erbjuder inte fotled stöd. Lätta stövlar består i allmänhet av nylon eller lätt skinn vilket gör dem mjukare än andra typer av kängor. I själva verket är de mer liknar sneakers än skor som i allmänhet kommer att tänka på när man tänker på kängor.

Mid-weight stövlar är närmare gemensam idé klassiska kängor. De är gjorda för lite tuffare terräng, inklusive steniga kullar. De är inte tänkta för hårdaste vandring utan kommer att stödja fötterna bekvämt på en dagstur eller helg back-packing resa. Mid-weight vandringskängor är tillverkad av läder och andra robusta material. Även sulorna är mindre flexibla än lätta stövlar, mid-weight stövlar erbjuda mer fotled stöd.

Tung skor för längdskidåkning backpackers och vandrare i ojämn terräng. Om du planerar att vara borta från hemmet ett tag, dessa kängor är för dig. De är robusta och tillverkade av robust material. De ger många goda fotled stöd också. De flesta tunga kängor har en förstärkt tå platta för extra skydd. Om du planerar att bestiga Everest, du vill investera i ett par stövlar bergsklättring. Inte bara är dessa kängor dimensioneras för enorma övergrepp, men de kommer att hålla fötterna varma, torra och skyddade. Bergsklättring stövlar är speciellt konstruerade för klättring på is och möjliggör enkel STEGJÄRN fastsättning.

Om du är på marknaden för ett par kängor och du osäker på vilken stil som är bäst för dig, tala med en professionell på lokal och friluftsmänniskor butik. De är säkra på att ha gott om goda råd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.