Vilka olika typer av fiskeredskap?

Det finns många olika typer av fiskeredskap som finns tillgängliga. En grundläggande fisketur kräver lite mer än ett spö, rulle och några bete, medan en mer avancerad Resan kan omfatta högteknologisk utrustning, en motorbåt och mycket mer. Den utrustning som behövs kommer att röra sig på kompetensnivån för den fiskare samt hans eller hennes avsett ändamål, som kan sportfiske, tillfälligt fiskar och kommersiellt fiske. Oavsett vad kompetensnivån för den fiskare är, är en av de första saker som krävs fiskekort, som vanligtvis kommer att krävas där fisket är att göra. För grundläggande, casual fiskeresa där fiskaren avser att bara fånga ett par fiskar, nödvändiga fiskeredskap börjar med spö och rulle. En typisk spö är omkring sex fot (1,8 m) lång och kan tillverkas utifrån en mängd olika material som är avsedda att vara flexibla och svåra att bryta. Rullen består av en rulle lina och en hand rulle för att få i fisk och kan vara ganska komplicerade för den professionella fiskare. Dessa grundläggande verktyg är oftast utformade med en viss mängd av fiske i åtanke, som kan snurra gjutning, bete gjutning, spinn eller flugfiske.

Ett spö och rulle är en bra början, men blir värdelöst utan en krok och antingen levande bete eller ett drag som kommer att locka och fånga fisk. Dessa poster är bifogade i slutet av raden och varierar kraftigt beroende på sort av fisket samt storlek och typ av fisk som fångas. Den vanligaste typen av levande bete är daggmasken, men många andra typer finns såsom elritsa, syrsor, gräshoppor och andra. Beten är främst konstgjorda levande bete, men inte nödvändigtvis behöver se ut varelser, och vissa är utformade för att locka fisk enbart genom sina ljud och rörelse. till en annan viktig del av fiskeredskap som används för förvaring av utrustning är fiskelåda. Dessa kan vara viktigt eftersom en del av utrustningen kan vara liten och lätt förlorad, så den typiska fiskelåda är vanligtvis konstruerade med många små fack för lockar, krokar, lina, tänger, första förbandslåda och många andra viktiga bitar av fiskeredskap . Det är vanligtvis inte klokt för fiskaren att förvara levande bete i fiskelåda, men på grund av sin tendens att skapa en obehaglig lukt. De platser att fiska är oändliga, och andra typer av redskap görs att anpassa fisket platser, som kan vara i floder, dammar, sjöar, havet eller på is. Uppenbarligen en av de viktigaste delar av fiskeredskap på vatten är den båten, och det finns många olika typer som är särskilt utformade för fisket som måste vara större och ha mer makt som storleken på vattenförekomsten växer. Fiskaren som inte använder en båt kan behöva vattentäta kläder som gummi byxor, handskar och liknande artiklar.

Slutligen, som i någon sport, det finns många höga elektroniska prylar utformade för varje nivå av fiskare. Elektroniska Ekolod avsöker i vattnet och visar fiskaren hur mycket fisk nedan, samt hur många ogräs finns och konturen av havsbotten. Praktiskt taget alla typer av fiskeredskap har någon form av elektronisk motsvarighet, inklusive elektronisk rullar och till och med lurar som använder elektronik till stöd i sin rörelse för att försöka locka till sig större fisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.