Vilka olika typer av fiske polacker?

Det finns nästan lika många typer av fiske poler som det finns fisk. Ett sätt att bryta ner de val är att fundera över var du skall fiska. Sötvattensfiske stolpar skiljer sig från saltvatten eller Ocean stolpar fiske, oftast mycket mindre.

Bland sötvattenfiske poler finns spö och rulle stolpar fiske, flugfiske poler, stavar malar, crappie stolpar, och sockerrör fiske stolpar. Rulle, på spö och rulle stolpar fiske, kan vara stängd, öppen, eller en specialitet rulle kallas baitcaster. Skillnaden är oftast viktigare för individens sportfiskaren. En del sportfiskare tycker att med en stängd rulle på lina trassel lättare än med en öppen rulle. Andra har funnit komplicerade baitcaster inte värt kostnaden.

Flugfiske polerna används i öringfiske, men de kan också användas för andra typer av fisk också. Det tar lite mer praktiskt att få kläm på att dansa flyga över vattnet, men många sportfiskare hitta erfarenhet givande. Sportfiskare som tycker om flugfiskesidor kan också ha binda sina egna flugor. Mest välfyllda fiske utbudet butiker kommer att ha en mängd flugor att välja på om du precis har börjat.

havskatt och crappie polerna är båda olika typer av spö och rulle stolpar fiske. Catfish poler är stela och sker vanligtvis med extra stöd för att bära vikten och kampen för en havskatt. Crappie poler är mindre och mer böjlig än en havskatt stolpe. Cane poler är en annan typ av havskatt stång och inte har rulle. I grunden är det en bit av sockerrör med fiskelina.

Like sötvattenfiske stolpar, saltvatten stavar bryta ner i flera kategorier. Flesta sportfiskare dela saltvatten stavar efter plats, inomskärs, offshore, och stolpar surfa fiske. Den största skillnaden i dessa kategorier är vikten av den typ av fisk varje pol är utformad för att fånga.

Kustfiske sker från grunt vatten och ibland från en brygga. Kustfiske stolpar är utformade för att fånga fisk upp till ett tjugotal pounds (9 kg). Havsfisket, eller djuphavsfiske, kräver stavar som kan bli enorm. De kräver ofta dessutom stöd eftersom vissa fiskar kan vara mer än 300 pounds (136 kg). Surf fiske är unik genom att stången skall vara långa och tunna, flexibla nog för att få kasta bortom vågorna till var fisken finns. En surf metspö kan vara ända upp till 14 fot (4 m).

är några nyare poler gjorda av grafit, som är starkare än den traditionella sockerrör eller fiberglass stolpar. Grafit är också ett bättre val eftersom det är mindre troligt att bryta. En annan faktor att beakta är vikten. Vikt kommer att göra skillnad efter en hel dags fiske, den ljusare desto bättre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.