Vilka olika typer av basebollträn?

Vid ett tillfälle var basebollträn alla tillverkade av någon typ av hårt trä. Detta är inte längre fallet. Idag finns egentligen flera olika typer av basebollträn i allmänt bruk. De typer av basebollträn ofta varierar beroende på fördelningen och specifikationer ligan som styr den utrustning som anses vara standard för alla lag i samband med ett visst förbund och avdelningar som ingår i ligan. Detta innebär att olika typer av basebollträn kommer att vara i allmänt bruk i en underårig eller Amateur League som inte skulle finnas i en större liga.

Trots ökningen av skillnaderna i fladdermöss som används idag, tenderar gammaldags trä basebollträ fortfarande vara den vanligaste av alla slag. Vid ett tillfälle var Hickory fladdermöss den vanligaste typen av basebollträ. Samtidigt som en stor hållbarhet, Hickory fladdermöss är också bland de tyngsta fladdermöss någonsin.

För närvarande är vit aska ofta trä av valet för dessa typer av basebollträn, eftersom trä är robust och motstår sprickbildning under tryck. Vit aska ger också ut en fladdermus som är tillräckligt ljus för att smeten att uppnå en gunga tillräcklig fart och kraft, men inte så lätt att det gör att slå en baseball ur parken en uppgift av någon reell betydelse. Tillsammans med vit aska fladdermöss, lönn är också ett populärt alternativ, även om lönn bat tenderar att kosta lite mer än fladdermöss tillverkade av vit aska. Den aluminium basebollträ är av senare årgång än trä fladdermöss. Först producerats på 1970-talet, aluminium fladdermöss fick snabbt anhängare. Detta berodde främst på det faktum att dessa typer av basebollträn är lätta, men också extremt slitstarka. Under de första åren blev det snart uppenbart att aluminium slagträ gjort det mycket lätt att slå bollen stora avstånd. De stora ligor upphörde användningen av aluminium bat, huvudsakligen för att förhindra att göra tidigare register som med tyngre trä fladdermöss irrelevant. Dock några amatörer och mindre ligor tillåta aluminium slagträ, även om användningen är inte universell på något sätt.

Andra utformningar för olika typer av basebollträn har dykt upp genom åren. Den så kallade Baum Bat i början av 1990-talet försökte skapa en övergång fladdermus som skulle bidra till en mindre liga spelare som plockas för ett Major League team för att göra övergången från ljusare fladdermöss till en tyngre trä fladdermus. Några företag har producerat och försökt marknadsföra en fladdermus gjorda av billets av bambu. Men fladdermöss består av olika av hårda träslag fortsätter att vara de typer av basebollträn gynnad av de flesta spelare över hela linjen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.