Vilka är världens farligaste sport?

försöka klassificera världens mest farliga sporter är en knepig fråga. Farliga sporter är ofta aktiviteter som människor deltar i just eftersom det finns ett inslag av fara. Det faktum att dessa farliga sporter har dödat en eller flera personer inte hindra vissa människor från att försöka dem.

Fatality siffror är svåra att avgöra, eftersom Evenemangsarrangörer förståeligt inte vill dålig publicitet för händelsen. Det finns dock ett fåtal sporter som kan göra anspråk på att vara världens mest farliga sporter. Även om det finns ingen officiell rankning, finns det några sporter som dyker upp på listan igen och igen.

Högt upp på listan över farliga sporter, bokstavligen, är base jumping. I denna verksamhet, deltagare hoppar från höga byggnader, broar, eller sidorna av klippor. Syftet med Base Jumping är att vänta så länge som möjligt innan det slutligen drar fallskärmen ackord. Det finns inget skyddsnät och inga alternativa sätt att stoppa innan du träffar marken. Siffror uppskattar att omkring 15 människor dödas varje år till följd av Base Jumping. inte är riskabelt nog för dig? Vad sägs om att få på toppen av en Bucking tjur och försöker hänga på som tjuren gör sitt bästa för att kasta ut dig. Några av dessa tjurar kan väga upp till 2,000 pounds (900 kg) och är förståeligt irriterade över att ha någon att hoppa omkring på ryggen. En ryttare som har kastat kan vara brutalt stampade på med tjuren. Brutna ben, brusten organ, och naturligtvis död får avvakta orädd tjur ryttare.

Några av världens mest farliga sporter behöver väder eller miljöförhållanden att sätta lite fart. Cave dykning är en sport där deltagaren är nedsänkt i kallt, mörkt vatten flera meter under ytan. Om du inte gå vilse i mörkret och din luften inte tar slut, så kan lockas till några vattnet varelse. Sedan 1960, cirka 500 personer har dött samtidigt deltar i grottan dykning händelser.

Heliskiing innebär att vidtas för att orörd snö via helikopter. Extrema väderförhållanden och laviner göra något för att avskräcka den fastställda heli-åkare, de lägger bara till adrenalin kick. Det finns så många knoppande heli-åkare som väntelistor för verksamheten måste bokas upp till ett år i förväg. En sport som innebär hög hastighet racing, även cykla, kan ingå i världen farligaste sport, men nyligen, en ny överraskande utmanare har utvecklats till ett av världens farligaste sporter. Kite flygblad i Punjab i Pakistan kan nu står inför åtal för mord och dödsstraff. Drakflygning i Pakistan är ett populärt tidsfördriv som når sitt klimax vid Basant festivalen varje vår. Kite flygblad har deltagit i Hundhetsning, försöker sänka sina motståndare kite strängar.

har några drakar befunnits ha metalliska strängar eller har belagts med glas skärvor. Drakarna utgör ett hot mot observatörer och ryttare cykel. Många har uppstått skador på grund av drake strängar, och några har dödats av fall från höga byggnader, samtidigt som för deras drakar. Vad som en gång var en oskyldig fritidssysselsättning nu rankas som en av världens farligaste sporter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.