Vilka är skillnaderna mellan snowboard och skidåkning?

snowboard och skidåkning är båda vintersporter som äger rum i snön. Både snowboard och skidåkning är extremt populär sport i nordliga klimat. Människor i alla åldrar av skicklighet och fysisk kondition kan delta, särskilt med hjälp av lektioner och en guide. Snowboard och skidåkning är främst olika på grund av den typ av utrustning som används, vilket innebär att idrottsmän använder olika tekniker.

utvecklades Snowboarding under 1970-talet, många århundraden efter skidåkningen blev populär. Snowboard använder en snowboard, som är en stabil inre styrelse liknar en skateboard eller surfbräda, men utformad med snön i åtanke. Snowboardåkare inte använder skidstavar för balans och framdrivning, utan i stället förlita sig på deras kroppar. Brädåkare är knutna till deras snowboards med bindningar, ungefär som i skidåkning, men snowboard bindningar är placerade sida vid sida på bordet så att snowboardåkare fötter ansikte åt sidan, inte framåt. Bindningarna på snowboards är inte utformade för att släppa i nödsituationer som de på skidor gör.

Snowboarding innebär användning av kroppsvikten för att driva styrelsen. Snowboard kan göras på nedfarter, och används också för att utföra olika tricks i halfpipe eller ski hopp. Snowboard lektioner rekommenderas för nybörjare. Snowboarding är svårare att lära än skidåkning, så även erfarna skidor idrottare bör vara beredd att ta flera tumlar under inlärningsprocessen. Det är bättre att ta det säkra före det osäkra, så nya snowboardåkare bör vara försiktiga när de undersöker sporten.

Mycket att åka skidor, snowboard åtföljs av ett brett utbud av utrustning för olika terräng, utbildningsnivå, och önskade aktiviteter. Racing snowboards är designade för fart, medan Swallow svans styrelser är byggda för att användas på nytt pulver. Andra typer av snowboards omfatta freestyle brädor konstruerad för användning på räls eller i halfpipe. Vissa företag tillverkar också dela snowboards, som kan anpassas för användning som skidor för kombinerad längdskidor och snowboard expeditioner.

Skidåkning involverar användningen av två skidor där åkaren banden till med bindningar. Skidåkare placera en fot på varje åka framåtvänt, och använda stavar för att navigera och driva själva. Skidutrustning är annorlunda än snowboard utrustning, även monoskiing, är en sport med en enda bred skida, ibland jämfört med snowboard. Skidåkning Terrängen är mycket mer varierad än snowboard terräng. Förutom utförsåkning, skidåkare delta i längdskidåkning, en sport som skulle vara svårt att överföra på en snowboard. Skidåkare har bättre kontroll över sina rörelser, särskilt vid användning av verktyg som twin-tip skidor och skidor telemark. Därför kan skidåkare resa i tyngre skogsområden, och våga andra regioner där brädåkare kan inte.

Ett växande antal orter erbjuda snowboard lektioner förutom skidor lektioner. Båda typerna av lektioner omfattar undervisning vintersport entusiaster hur man använder sin utrustning på ett säkert sätt och samtidigt ha roligt i snön. Mer avancerade idrottare kan lära sig att göra en mängd olika trick på skidor och snowboards. Skidåkning tenderar att vara snabbare, och skidåkare med rätt utrustning kan fånga mer luft om hopp och i halfpipe. Både idrott är spännande att öva för människor i alla åldrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.