Vilka är de stora turneringarna i tennis?

Hundratals tennisturneringar hålls över hela världen varje år, men det finns fyra stora turneringarna i tennis, tillsammans kallade Grand Slam. Grand Slam-turneringarna locka de mest begåvade tennisspelare från hela världen, och de inslag snabb, ofta spännande konkurrens. Att kunna delta i en Grand Slam-turnering är en stor ära, och vinna en kan vara en stor karriär uppsving. En idrottare som lyckas ta alla fyra Grand Slam-titlar sägs ha en "Grand Slam. "" Termen Grand Slam "i förhållande till dessa fyra stora turneringarna har använts sedan 1933, då sport kolumnist John Kieran först hänvisade till en" Grand Slam "på tennisbanorna. Fyra Grand Slam-turneringarna är: Australian Open, Franska Öppna, Wimbledon och US Open. Turneringarna är utspridda över året, så gott om tid att återhämta sig och träna för händelserna. The Australian Open hölls för första gången år 1905, i Melbourne, Australien. Det är av tradition hålls i januari, under toppen av sommar på södra halvklotet, och det är ökänd för sin brutala värme. Franska Öppna bildades som en nationell turnering 1891 och blev internationellt 1925. Den hålls i maj /juni i Paris. I juni /juli, de stora turneringarna hoppa över engelska kanalen till England för mästerskapen, Wimbledon, som har hållits sedan 1877. US Open, som inrättades 1881, händer i New York i september.

Om en idrottare vinner alla fyra Grand Slam-titlar under ett år är det känt som ett kalenderår Grand Slam, och det är helt en bedrift. Oftare idrottare vinner en icke-Kalender Grand Slam, där de plocka upp de fyra titlarna under flera år i rad. Om en idrottsman tar titlarna i icke på varandra följande år, är det en karriär Grand Slam.

Var och en av de stora turneringarna i tennis har sin egen distinkta traditioner och känna . Klär man ofta upp för att se Grand Slam-turneringarna, och turneringen är vanligen åtföljs av parterna efter dagens tennis är över. Biljetter kan vara ganska svårt att få, speciellt om man vill sitta i ett speciellt ideal plats för domstolarna, och det tuffa schema ofta tvingar åskådarna att välja vilka idrottare de vill se och när.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.