Vilka är de olika typerna av Yo-yos?

Yo-yos finns i en mängd olika former, mönster och material. Med så många alternativ, är det svårt att avgöra vilken som är bäst för dig. Den mest uppenbara skillnaden mellan yo-yos är formen. Classic formen, även kallad Imperial, består av två halvcirklar med flata sidor mot varandra. The Butterfly eller Vinge ser ut som en inverterad klassiker, med rundade delen vänd i.

Modified yo-yos är moderna varianter som kombinerar egenskaperna hos dessa båda modeller som nämns ovan. Modified yo-yos är det perfekta valet för Rocking the Cradle och looping tricks stil. Om du bara köper en yo-yo, göra det till en modifierad modell. är mest yo-yos av plast, eftersom det är både billigt och mycket motståndskraftig. Plast ger också den mest tänkbara färger och mönster. Trä är originalet jojo material och är fortfarande vanligt förekommande, särskilt i gammaldags och objekt samlare, såsom i fallet med yo-yos gjord av lönn. Aluminium yo-yos finns också, men de är i allmänhet dyrare och svårare att använda, och rekommenderas inte för nybörjare. Den sträng som förbinder de båda halvorna av en jojo kallas axel . Det finns olika typer av axlar. Det vanligaste är en fast axel . Yo-yos med en fast axel utgörs oftast av ett enda stycke trä, så det är inga roterande delar.

Transaxel och kullager axel yo-yos har antingen en enkel omslag eller en med metalldelar inuti för att göra dem snurrar snabbare och bättre. För nybörjare, koppling axel yo-yos är det bästa valet. De använder centrifugalkraft för att komma upp igen efter spinning.

Det finns i princip inga skillnader när det gäller att strängarna används i yo-yos, även strängar som ingår polyester brukar inte slits ut så snabbt. Vikt är ett beaktande när man väljer yo-yos, eftersom det har en inverkan på prestandan. Flesta yo-yos är Mellanregister (45-50 gram eller 1,6-1,8 oz. ), Men du kan hitta modeller som varierar i vikt från Super Light (30-40 gram eller 1,1-1,4 oz. ) Till Tungviktare (60-70 gram eller 2,1-2,5 oz. ). När det gäller pris, massproducerade yo-yos är naturligtvis billigare och kan köpas för bara några dollar. Metal yo-yos och de som är handgjorda, målade eller ristade kan kosta över $ 100 (USD).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.