Vilka är de olika typerna av Running Shoes?

välja ett par nya löparskor kan vara en svår uppgift med så många alternativ på marknaden. Om du besöker en löparskor butik eller plocka upp en tidning om hur du kör och jogging, hittar du ord som pronation , supination , och neutral att beskriva din kör stil. Du kommer att upptäcka att löparskor kommer i en mängd olika typer och stilar som innehåller de för Motion Control, stöd, dämpning, och racing. Du kommer att upptäcka att den typ av löparskor du behöver kan variera beroende på om du vägen eller stigen på, om ni är snabba, långsamma eller stadig, och om du inte ras. Borta är de dagar då du skulle bara gå in i en butik och hittar ett par sneakers som passar. Idag har valt löparskor bli en vetenskap. Om du är på marknaden för ett par nya löparskor, misströsta inte. "Pronation" betyder helt enkelt ditt vristen rullar inåt när du springer, medan "supination" betyder att din fotled rullar på utsidan, "neutral" är rätt i mitten. Att ta reda på vilken typ av fot du har lagt en påse papper livsmedelsbutik på golvet och blöta ner på foten med en svamp. Ta ett steg ut på papperskasse och titta för att se vilken typ av utskrift du gjort. Ett stort print innebär att du förmodligen en Pronator medan en smal ut, eller en med mitten saknas helt, visar att du är mer än sannolikt en Supinator. P

löparskor är gjorda för att passa de tre viktigaste typerna av kör stilar, men också ta hänsyn till gång, hastighet, vikt och hastighet. Tävlar skor är byggda annorlunda än skor av ett långt liv som ett marathoner skulle bära. Trail skor förstärks vara robustare som ett spår löpare kan stöta rötter, stenar eller andra hinder, medan gata löparskor är relativt mjuka och följsamma.

Runners bör alltid ha ett par bra löparskor, inte vara rädd för att spendera en hel del pengar på dina löparskor. Gå till en löparskor specialitet butik och be om ett par skor som passar din kör stil. Tränare och personlig tränare kan hjälpa dig att välja löparskor också. Pronators kommer att behöva en rak formad sko medan supinators kräver en sko som är mer böjda. Om du är en Pronator med platt valv, behöver du en sko Motion Control, men om du är en Supinator med hög båge, behöver du ett speciellt mjukt sko.

De många val kan verka förvirrande i början, men i slutändan kommer du att ha den bästa skon för löp-stil, vilket innebär bättre att köra hälsa för din hela kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.