Vilka är de olika händelser i Track and Field?

friidrott är en sport som omfattar en rad händelser. Varje händelse i friidrott faller under en av två kategorier: spår eller fält. De kortare spår, eller kör, är händelser kallas spurter eller streck . Den 100 meter långa streck är den kortaste-med undantag för 60 meter dash, som hålls i vissa inomhus händelser på mindre banor-och är den mest populära av alla friidrottsanläggning. De 200 och 400 meter lopp är de andra två friidrottsanläggning som kan anses spurter. Den enda andra korta händelser hinder händelser, där löpare måste hoppa över jämnt fördelade häck under hela loppet. Män tävlar normalt i den 110 meter höga hinder eller 400 meter mellanliggande hinder, medan kvinnor konkurrera på 100 häck.

strömmande evenemang som anses vara "medeldistans" händelser omfattar 800, 1. 600 (1 mile) och 3. 200 (2 mil) lopp. De vanligaste långväga evenemang i friidrott är 5. 000 och 10. 000 lopp meter. Det finns också två "relay" händelser, som huvudnummer fyra löpare vardera kör ett ben i loppet. Varje löpare passerar en stafettpinne till nästa för att markera övergången från ett ben till en annan. De två vanligaste informationsställen är 4x100-400 meter totalt, körs varje idrottsman 100 meter-och 4x400 eller 1600.

Inom området händelserna i friidrott, det finns även två huvudkategorier: kastar och hoppning . De fyra kastar händelser är diskuskastning, kulstötning, hammare och spjut. Diskus och spjut innebär längsta kast, eftersom de använder en skiva och ett långt spjut, respectively. Den Kula är en tung boll och hammare är en tung boll i slutet av en kedja, så båda händelserna innebära kortare kast. Det finns också fyra hoppar evenemang i friidrott, inklusive längdhopp, tresteg, höjdhopp och stavhopp. Längdhopp och tresteg kräver idrottare att hoppa långt, medan höjdhopp och stavhopp tvingar dem att hoppa högt över en bar. i längdhopp, tar idrottaren en lång FLYGANDE START innan hopp som eftersom han eller hon kan i en grop med sand. Tresteg använder samma bana och kärna, men kräver två extra hopp-en hop och hoppa, så att säga-som omedelbart föregår den som mäts. Höjdhopp kräver idrottare att hoppa över en bar på en förutbestämd höjd efter en sats. Den Stav är mycket högre, och idrottsman använder en stolpe för att hoppa över ribban.

Det finns också sammansatta händelser som kombinerar flera händelser till en med en punkt system. Den Decathlon är en ansträngande männens fall sträcker sig över två dagar som omfattar följande 10 händelser: 100, längdhopp, kulstötning, höjdhopp, 400, 110 häck, Diskus, Stav, Spjut och 1500. Kvinnornas Sjukamp funktioner dessa sju händelser: 100 häck, höjdhopp, kulstötning, 200, längdhopp, spjut och 800.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.