Vilka är Spelets regler Go Fish?

Go Fish är ett populärt kortspel bland barn. Go Fish är ett mycket enkelt kortspel som kan inkludera allt från två till tio spelare. Fyra till sex spelare är generellt perfekt för spel. Frasen "Go Fish" används också ibland i slang för att indikera en bristande tro på någons arbete eller att antyda att en sökare efter andra platser för ett objekt eller information. Go Fish verkar ha sitt ursprung i medeltiden, tillsammans med många andra liknande kortspel.

Go Fish spelas med en full kortlek med 52 kort som blandas före varje spelare får fem till sju kort beroende på antalet spelare och regler följs. Allmänhet, spel med färre spelare använder större händer, för att gå igenom däcket snabbare. Spelarna turas förhandling mellan spel.

Spelaren till vänster om dealern går först och får be någon annan spelare vid bordet för ett kort av en viss rang. Spelarna är inte tillåtet att begära kort som de inte håller, även om de verkligen får ta del av kort som andra spelare begära. Till exempel, om en spelare har fem kort på hand som innehåller en tre, fem, sju, knekt och kung, han eller hon kan vända sig till en granne och be för personens tre. Om spelaren ombeds har kortet i fråga, skall det överlämnas till spelaren så begär. Om spelaren inte har kortet, han eller hon säger "Go Fish" och spelaren begära ett kort kan dra från däck.

Om en spelare har två kort av samma valör, bildar de ett par och läggs ut på bordet för andra spelare att se. I vissa varianter av Go Fish, måste en spelare samla alla fyra kort av samma valör, vilket gör spelet mer utmanande. Denna regel fungerar bara bra på spel i Go Fish med två till fyra spelare. Skulle spelaren dra ett kort som fyller ett par eller en kvartett, han eller hon förväntas allmänt att lägga korten på bordet omedelbart. När du spelar med paret regel är spelare inte får inneha par i sin hand.

Spelet fortsätter tills det inte finns några kort kvar i leken och alla korten har kopplats ihop, eller styckad, off. Om en spelare har några kort i sin hand vid lek, kan ett kort dragna från leken att leka med. Vinnaren är spelaren med flest par.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.