Vilka är Queensberryreglerna?

Queensberryreglerna är de regler som styr idrotten i boxning. Reglerna fått sitt namn eftersom deras författare var sponsrade John Graham Chambers, British Amateur Athletic Club medlem av John Sholto Douglas, den nionde Queensberryreglerna. Reglerna offentliggjordes 1867 och trängas undan i London Prize Ring regler, som publicerades år 1743. Det första priset kampen med den nya Queensberryreglerna skedde inte förrän 1885.

Boxning Dessa regler är viktiga inte bara för att de är moderna amatörer och professionella regler, utan också därför att innan reglerna genomföras, var professionell boxning olagligt i England. Före Queensberryreglerna har utvecklats, boxning sågs allmänt som en sport för de lägre klasserna i England. Gjorde dock de nya reglerna är mer socialt acceptabelt för medlemmar av överklassen för att njuta av idrotten. Chambers regler betonade teknik och skicklighet, medan boxning enligt tidigare bestämmelser var ökänd för Brawling som inträffade under och efter matcher. Den Queensberryreglerna innehåller 12 olika regler, men kan sammanfattas enligt följande. Det första som kan noteras är att markisen är i huvudsak ett tillägg till den reviderade London Prize Rings. Det är där Queensberryreglerna är tyst, den reviderade London Prize Ringar är att regera. En stor del av de regler som styr spelet själv. Brottning och kramar är inte tillåtet. Endast de två kämparna, andra än de neutrala domare, tillåts i ringen under de rundor som skall senast tre minuter vardera, med en minut pauser mellan. Fallen krigare, soldater på ena knäet, och jaktplan hängde på repen har 10 sekunder komma på fötter igen annars domaren kan kalla kampen i förmån för den andra fighter. Om en fighter i en av dessa stater är överraskad av den andra, kommer de fallna krigare utropas till segrare. Om det finns några oundviklig inblandning gör avslutad kamp en omöjlighet, är domaren skyldig att namnge en plats och tid för en returmatch om inte striderna parterna enas om att en slips.

Utöver de spelregler, det Queensberryreglerna styr också en del av logistiken i kampen. Kampen äger rum i en 24-fots kvadrat ring eller något i närheten av den storleken. Handskar måste vara nya, av lämplig storlek, och den bästa kvaliteten, och om den handsken störningar på något sätt, måste den ersättare möta domarens godkännande. The fighter's skor får inte innehålla fjädrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.