Vad bör jag veta om vandring och avfallshantering?

Även backcountry vandring och backpacking kan vara underbara upplevelser, blir frågan om vandrings-och avfallshantering är viktig. Av avfall, här skulle vi menar inte bara sopor, utan också mänskligt avfall. Eftersom många områden inte erbjuder toaletter av något slag, du måste överväga hur man kan lämna mindre skuld till den miljö du njuter. En del människor kan fråga sig varför vandring och avfallshantering är ett stort problem. När allt kommer omkring, inte björnar, tvättbjörn, och vill bara lämna sitt avfall oavsett var de vill? Detta är sant men det är viktigt att komma ihåg att naturliga miljöer du vandra i är en del av dessa djurs livsmiljöer och mänskligt avfall kan medföra problem och hälsorisker för djuren och för andra människor. Du bör rådfråga det område du planerar att besöka, eftersom många har särskilda riktlinjer för avfallshantering. Vissa verkar på en särskild "pack it out"-regeln. Detta innebär att du antingen kan köpa saker som Wag ® påsar, som har särskilda kemikalier som kommer att bryta ned avfallet, och du kan bära med dig tills du kommer till en speciell destination avfallshantering, eller tills du kommer tillbaka till utgångspunkten för din resa . Många skogsbruket stationer har också soppåsar för inköp och begära eller kräva att du tar dessa tillbaka med dig istället för att lämna dem någonstans längs din vandring.

Förr betydde vandring och avfallshantering vanligtvis packning en liten skovel eller spade med dig. När du behövde gå på toaletten, särskilt för ett avföring, skulle du lämna stigen och gå minst 100-200 meter (30. 48-60. 96 m) bort. Anvisningarna på vandring och avfallshantering gavs ofta som du skulle gräva ett hål 6-12 inches (15. 24-30. 48 cm) djup, använda den som en primitiv toalett, och sedan begrava avfallet. Vissa vandring och områden backpacking fortfarande tillåta eller rekommendera denna metod, men andra har förskjutits till "pack it out"-regeln. Veta i förväg vilka reglerna är för vandrings-och avfallshantering inom de områden där du kommer att vandra.

Vanligtvis behöver du inte oroa dig så mycket om vandrings-och avfallshantering för urin. Ändå finns det några sätt att säkerställa att du inte vill förstöra någon annans resa eller ett djurs miljö genom kissat på fel ställe. Återigen lämnar spår och resa minst 100 meter bort. Inte urinera i närheten av vatten, t. ex. dammar, bäckar eller floder, eller genom någon annans campingplats. Eftersom urin är vanligtvis steril och försämrar lätt, kan du helt enkelt en bekväm buske eller liknande och kissa.

Om du använder papper toalett, bör du planera att packa ut det här genom att placeras i något som liknar en Wag ® Bag. Du kan också använda dessa påsar att samla urin, som blir till en gel-liknande form. Om du är orolig för läckage, kan du dubbelklicka väska dessa påsar i påsar zip-lås, och hålla dem förvaras åtskilt från någon mat, kastruller och pannor eller sover utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.