Vad bör jag veta om Saddle Fitting?

Det finns två aspekter på sadeln montering: montera sadeln till hästen, och montering sadeln för cyklisten. Var och en är lika viktig och riktig sadel införande sker vanligtvis tid. Ett dåligt passande sadel kan leda till hälsoproblem för häst eller ryttare, eller dåliga resultat under sadel. För människor som inte är bekant med hästar och sadlar, konsulterat en expert kan vara en god idé att se till att en häst är tacked lämpligt. När cyklister har mer erfarenhet, kan de börja att passa sina egna sadlar. Målet för en sadel passande session är att hitta en sadel som är bekväm för både häst och ryttare. En bra sadel främjar god hållning för båda parter, vilket möjliggör en fullständig rörelsefrihet och eliminera poäng påtryckningar och hot spots som kan leda till smärta och ömhet. En väl utrustad sadel kan också underlätta kommunikationen mellan häst och ryttare, vilket gör det lättare för föraren att styra hästen.

ryttaren kan synsätt sadel passande ur deras perspektiv eller hästens när dom börjar, eftersom båda kommer att införlivas i det beslut om vilken sadel att köpa på slutet. För ryttare, ska sadeln vara bekväm att sitta i, och det bör göra det möjligt för kroppen att sitta i en rak linje. Att sitta i en sadel i butiken kan ge ledtrådar om huruvida det kommer att passa bra, trots att passa måste kontrolleras igen på hästen. för hästen, bör en sadel passa jämnt och smidigt på baksidan, rensa vissnar och faller bakom skuldran benet så att hästen har total rörelsefrihet under sadel. Några vanliga problem med sadel passande infoga överbryggande, där en sadel är för platt eller för länge på ryggen, vilket skapar tryck punkter runt manke och rygg och underlät att kontakta mitten av ryggen, och förträngning i matstrupen, det nådde området sadeln som stiger över manken. Minst två fingrar ska rymmas under matstrupen när sadeln är fastsatt på hästen. När en sadel är på en häst, bör det falla jämnt. Om baksidan eller framsidan av sadeln lutas, är det ett tecken på att sadeln är en dålig passform. På en häst med kort rygg, får sadeln panel vara tillräckligt lång för att gräva i bakkvartsparter, vilket är olämpligt. Vissa hästar har mycket platt ryggen, medan andra har sluttande ryggar, och varje typ kräver en något annorlunda design sadel. För att bekräfta att sadeln passar perfekt och jämnt, smyga handen under sadeln flikar och kör den längs sadeln panelen, leta efter luckor eller trånga utrymmen.

konformation av en häst förändringar över tiden, och en sadel som passar ungdomar kanske inte passar in i ålderdomen. Detta är en viktig aspekt vid montering en sadel, eller arbetar med en häst som plötsligt har utvecklat beteendeproblem. Hästen kan vara uttryck för missnöje med en sadel som inte längre passar ordentligt.

Några andra tecken på dålig sadel passar omfatta utveckling av sår eller vita hårstrån på ryggen, torra fläckar när sadeln är bort i stället för en ännu fuktig lapp, och känslan av rullande eller deponering medan i sadeln. Hästen kan också utveckla stram ryggmusklerna, som kan testas genom fast sondera längs linjen i ryggen med två fingrar. Om hästen förblir avslappnade, är tillbaka i god form, men om hästen ryckningar eller muskler verkar mycket snäva, får hästen inte bär rätt sadel.

Under arbetet med att montera en sadel, justeringar kan göras för att sadeln att ändra passa. Remmar kan förlängas eller dras åt, och ett schabrak kan användas för att fullända den passar. Men ett schabrak inte användas för att kompensera för en illasittande sadel, som ett schabrak är vanligtvis inte tillräckligt för att lösa problemen med sadeln.

När en sadel är korrekt inställda på hästen, är det en bra idé att gå hästen på bly och observera rörelsemönster i kroppen, letar efter tecken på att sadeln har en återhållande rörelse eller skapa spänning. Om sadeln verkar passa bra, är det dags för ryttare att hoppa upp och justera stigbyglarna för att se hur sadeln känns på hästen. I en bekväm sadel, kommer ryttaren sitta naturligt rak, och det borde finnas någon tryckpunkter runt bäcken eller skinkan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.