Vad bör jag veta om Doll Samla?

Genom århundradena har barn lekt med dockor. Från de enklaste trasdocka till de mest sofistikerade designerkläder docka, kan dockor i alla former och storlekar finns i hem över hela världen. Doll insamling är en hobby för dem som aldrig växte sin kärlek till dockor. Det kan snabbt bli en besatthet som insamlare tillbringar sitt liv på jakt efter dockor som gör samlingen komplett.

Personer som vill påbörja en docka samling kan känna sig överväldigad över hur gå till väga för att välja dockor för sin hobby . Det är viktigt att de bedriver forskning från välrenommerade källor om docka insamling för att undvika fallgropar får felaktiga uppgifter om hobby. Först en ny samlare bör gå till biblioteket för att kolla in böcker om docka uttag. Om möjligt, prenumerera på docka tidskrifter som ger läsarna up-to-date information om docka insamling, docka historia, konstnärer docka, priser och mycket mer. När en person har en grundläggande översikt av samlarobjekt dockor, skulle hon besöka docka visar. Vissa städer framföra sådana utställningar öppna för allmänheten. Deltagare kan se olika dockor på displayen, träffa docka artister, dockor och inköp. Detta är också tillfälle att träffa erfarna docka samlare som oftast gärna svara på en ny samlarobjekt frågor om hobbyn docka insamling. De kan ge värdefulla råd om vilka typer av dockor som är bäst för en person att börja samla in och vad man ska leta efter när börjar jakten på dockor.

Doll samlare bör titta överallt för dockor att lägga till en samling . Sparsamhet butiker, försäljning garage, och loppmarknader är utmärkta för dem som vill köpa dockor. Många säljer på sådana platser har ingen aning om vad dockor är verkligen värda. En kunniga samlare kan köpa dockor till ett bra pris, långt under marknadsvärdet. En lyckad docka uppsamlare bestämmer vilka dockor hon vill samla innan hon börjar processen. Exempelvis vissa samlare köper dockor gjorda av endast en viss artist. Andra köper dockor från andra länder, bara antika dockor, eller bara dockor mode. Doll samlare bör sträva efter att få veta så mycket de kan om de dockor som de samlar in för att fatta kloka beslut om dockor som de köper.

Aldrig köp en docka bara för att det är misstänkt att värdet kommer att öka med åren. En samlare måste vara passionerade när det gäller dockor hon lägger till hennes samling. Om hon inte gillar dockor hon har, blir docka samla snabbt en belastning, inte en hobby.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.