Vad bör jag tänka på när du köper vandringskängor?

Vad du tar på dig när du vandrar kan påverka din totala upplevelse av vandring. Som sådan måste du ta dig tid att hitta den bästa vandringskängor för dina fötter. Ingen vill avsluta en dag med vandring med fötter täcks av blåsor eller blåmärken tår från skor som är för små. Finna den bästa hiking boot kan ta lite ansträngning för att ge en så behaglig vandring resultat. P

skor tillverkas bygger på en sista , en form som ligger till grund för dimensionering varje sko . Tillverkarna skiljer sig åt i sin senaste limning, så en fot storlek inte kan vara det bästa sättet att mäta storleken på sina kängor. Vissa varumärken kommer nog passa dig bättre än andra, och det brukar ta en viss prova att avgöra vilka kängor är perfekta för din fot.

Ditt varumärke storlek kan matcha den storleken du normalt slitage, eller kommer att vara nära den. För dem som är size-medvetna, försök att undvika att gifta dig med en viss storlek. Komfort betyder mer än storleken antalet uppstarten. när skon unlaced, du borde kunna glida tårna på tån av skon, och har ett finger bredd avståndet mellan hälen och skons häl. Om avståndet är större, är stöveln för stor. Omvänt, om du inte kan få fingret i skon, eller om du inte har glida ner foten röra vid spetsen av skon, skorna är för små. I valet av olika typer av kängor, du också bör överväga hur mycket vandring du planerar att göra. För dagen vandringar, små, lätta stilar kallas dagsresenärer eller featherweights är förmodligen det bästa valet. Men om du planerar att tillbringa flera dagar vandring, bör du välja en kraftigare sko.

Trail vandrare eller mitt vikterna är lämpliga att förhandla leriga stigar, lutningar och längre avstånd. Dessa kängor har en något högre fotled stöd för att skydda dig från banging anklarna i utskjutande klippor. De är ett utmärkt val för vandringar som varar längre än ett par dagar. Om du är en erfaren vandrare som planerar att ta med några bergsklättring, måste du hitta den styvaste kängor möjligt. Dessa kallas ofta Stompers. Dessa gör att du kan fästa stegjärn om det behövs. De ger också bättre stabilitet vid vandring i snö eller genom isiga delar av ditt spår. Stompers är också bäst för lång backpacking resor där du bär en tung last. De kommer att ge dig den bästa grepp och stabilt när du är under tyngden av en uppstoppad ryggsäck. När man försöker på kängor, ska du använda samma strumpor du tänker bära vandring. Naturfiber strumpor är mer sannolikt att orsaka blåsor. Skor provas på mot slutet av dagen, eftersom fötterna tenderar att öka något eftersom dagen fortskrider. Om du planerar att använda ortos i din vandringskängor, glöm inte att ta dessa med dig att prova på också.

De flesta tycker att läder överdelar i vandringskängor ge bästa passform, eftersom de kommer naturligtvis följa foten ju mer du använder dem. Om du ska vada genom bäckar eller dammar, anser gore-tex foder inuti skon, eftersom dessa kommer att hålla fötterna torra. I allmänhet, om du är backpacker, ska du köpa en tyngre sko. Backpacking kräver mer balans. En allmän regel är att ju större last du har, desto tyngre dina kängor borde vara.

Slutligen, ta kängor på vissa rättegång vandringar att bryta i skon. Detta är särskilt viktigt när man överväger vandringsturer i flera dagar. Även den mest passande kängor antagligen kommer att medföra några blåsor de första dagarnas användning. Broken i vandringskängor översätta till en mer njutbar vandring erfarenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.