Vad är skillnaden mellan rugby och fotboll?

För de insatta, amerikansk fotboll och rugby är mycket olika sporter, men för den oerfarne åskådaren, kan de två sporter ser ganska lika. Så vad är skillnaderna? Till att börja med finns det två olika versioner av rugby: league och union. Denna artikel avser Rugby League, eftersom unionen typ skiljer sig mycket åt. Rugby Union är tuffare och reglerna är lösare, vilket innebär att spelet kan vända sig våldsamt ibland. Amerikansk fotboll och rugby, men delar vissa gemensamma regler som gör både idrott något liknande. Till att börja med är både idrott spelas på ett område som är ungefär 120 yards (110 meter) lång och 54-60 meter (51-55 meter) bred, med rugby området är något bredare. Över fältet, det är linjer målade för att visa de olika zonerna. Dessa rader är cirka tio meter från varandra. I amerikansk fotboll, det finns en linje för att markera mål zonen, som börjar nära målstolparna. I rugby, detta kallas "prova-line. " Ett ytterligare område som kallas slutet zonen sträcker sig 10 meter (9 meter) bakom mållinjen. I rugby, scoring zonen slutar vid målstolparna. Om spelaren går längre, bollen ut. På målstolparna är likartade i både idrott och består av två vertikala stolpar med en crossbar ansluta dem. Rugby League team består av 13 spelare som både attackera och försvara vid en viss tidpunkt, amerikansk fotbollslag har 11 spelare med mycket specifika roller.

Sätten att föra bollen är likartade i amerikansk fotboll och rugby, och består av en serie överfarter med målet att nå slutet zonen. Både för sport, är den runda över när en spelare tacklas eller bollen går utanför marginalerna. Dock direkt fram passerar endast tillåtet i amerikansk fotboll, medan rugby fokuserar på i sidled och bakåt passerar bara. När det gäller att blockera, spelare i rugby är inte heller tillåtet att avlyssna en spelare av motsatt lag, om inte spelaren är i besittning av bollen. I amerikansk fotboll, är sådana hinder tillåtna.

En annan skillnad mellan de båda idrott är i räknandet. Rugby League spelarna måste röra bollen till området, en så kallad "försök" till poäng (fyra poäng), medan spelarna i amerikansk fotboll kan bara passera end-zon raden för att få en "touchdown" (sex poäng). Sparkar över målstolparna tilldelas efter en touchdown eller prova både för sport, men de är värda dubbelt i rugby. Också, eftersom touchdowns är så svåra att uppnå, spelarna i amerikansk fotboll ofta försöker poäng ett fält mål snarare än att riskera att förlora bollen till motståndarna. I rugby, dock ett field goal, eller "tappats mål", är bara värt en poäng, så de flesta grupper inte har råd att spendera tid på att försöka en poäng.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.