Vad är några grundläggande träbearbetningsverktyg?

Snickeri är ett populärt yrke och tidsfördriv över hela världen, med många träindustriarbetarefederationen med komplexa workshops med ett brett utbud av verktyg. För hemmabruk kommer dock några enkla träbearbetningsverktyg tjäna nybörjare bra medan de undersöker konst, och ytterligare verktyg kan förvärvas de behövs. Eftersom många träbearbetningsverktyg är skarpa, och vissa är motordrivna, ska säkerheten vara viktigt. Använd alltid skyddsglasögon och handskar när det är möjligt, och se till att begränsa din exponering för lim, målarfärg och lösningsmedel medan de arbetar. En liten träbearbetning studio börjar med en fast arbetsbänk som vises och klämmor kan fästas. Arbetsbänken utrymme bör hållas snygg och klotterfri så att du kan lägga ut delar av ett projekt på det, fastspänning om det behövs för att klippa eller skära i trä. Många kommersiellt tillgängliga arbetsbänkar har verktyg plattorna så att verktygen kan hållas centralt men ur vägen.

Grundläggande elverktyg omfatta sågar och borrar. Beroende på vilken typ av woodworking görs, såg behov kan variera från en liten handhållen pusslet till en mycket större bord såg. Om storskaliga projekt är inblandade, ett bord såg bör köpa eftersom det är ett säkert, snabbt och rent sätt att skära stora bitar av trä när de används korrekt. Handhållen rund och sabel sågar är också mycket användbar. Flesta träindustriarbetarefederationen är nöjda med en batteridriven borrmaskin och en mängd olika bitar. Det är en utmärkt idé att köpa extra batterier och en laddare så att borren inte kommer att rinna ner i mitten av ett projekt.

Dessutom har många träindustriarbetarefederationen använda makt Sanders till sand bitar snabbt och jämnt, även om det är möjligt att sand för hand. Köpet av en router, en typ av elverktyg idealisk för att skära cirklar, design och mönster i trä på olika djup, kan också vara en god idé. Använda en router är mycket säkrare att använda en såg, eftersom den använder ett bifogat blad avsedda för ackord i träbearbetning och snickeri.

Handverktyg med en hammare, skiftnyckel set, måttband, handsåg, drivrutiner skruv, och en nivå. Mejsel är också en integrerad del av träbearbetningsmaskiner, och oftast kommer i satser allt från små till stora. Mejsel kan användas för att klippa eller skära för hand eller med hjälp av en hammare, och bör slipas med jämna mellanrum så att de kommer att lämna en skarp och jämn kant. Förvärvet av en hand plan föreslås även, så att virket kan snabbt och jämnt rakade som behövs. Dessutom mätning genomför till exempel en kombination torg och gradskiva rekommenderas, för att säkerställa symmetrisk och även konstruktioner.

Träbearbetning kan vara en givande erfarenhet, och begränsas endast av fantasin hos Woodworker. Det är mycket viktigt att vara organiserad, säkerhet medveten, och patient.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.