Vad är en jigg?

Nästan alla har hört talas om en jig tidigare, men många är inte medvetna om att en jigg är en form av skotsk dans. Här är några saker om jiggen som du kanske inte vet, inklusive en anekdot om hur det blev att vara en sådan gemensam del av populärkulturen.

Originating som en skotsk folkdans, jiggar brukar kännetecknas av användningen av sammansatta meter. Till exempel är en dubbel jig vanligtvis läses av med en 6 /8 tempo, medan en slip jig vanligtvis läses av med en mätare av 9 /8. Den skotska Jiggen finns i flera olika typer, med dubbla jiggen vara bland de mest populära. En mycket populär, irländsk jig är till synes tidlösa irländska washerwoman. är bara om alla jiggar är byggda på en grund av två åtta delar bar, med varje del upprepas minst en gång. Som är sant med så gott som all skotsk musik, är det inte ovanligt att sträng två eller flera jiggar i en ständig lek och dans. Dansar en jigg är en uppgift som kräver mycket energi och stor entusiasm. Den snabba jiggen är det en synnerligen energisk och glad dans, som gjorde det möjligt att hitta sin väg i amerikansk slang vernacular med stor lätthet.

Under modern tid har många människor använde uttrycket "dansar en jigg" när något underbart som hänt i deras liv och de vill uttrycka den känsla av eufori som de känner på den tiden. I dag, även människor som aldrig har sett en jigg dansade inte heller har någon aning om ursprunget till uttrycket förstå att dansa en jigg innebär att vara mycket nöjda med ett händelseförlopp. Det är viktigt att notera att jiggar kan dansas individuellt eller som del av en två-person enhet. Om jiggen dansas av ett team, kommer uppgiften kräver en hög grad av samordning mellan de två parterna, eftersom den snabba takten i musiken och dansen kan leda till en del intressanta vändningar.

Som en av de mest spännande och roligt för alla populära danssteg, lämnar jiggen ett långt arv i dansen som finns i landet och västerländsk musik, bluegrass och även några av berget och dansar rulle femtio-och sextiotalet glansdagar som konstform. Det råder inget tvivel om att jiggen kommer att fortsätta att påverka alla typer av dans under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.