Vad är en Punt?

En punt är en typ av flatbottnade båtar som har använts för att förflytta människor och gods längs grunda floder i hundratals år. Moderna Punts används främst på fritiden, men i vissa nationer de fortsätter att användas för last. Mest bekant är Punts används för nöje i städerna College i Oxford och Cambridge i England, där punting har varit ett populärt tidsfördriv för studenter sedan 1800-talet.

Utformningen av en punt är helt unik och mycket distinkta i världen av båtbyggeri. Till skillnad från många andra vattenskotrar, saknar en punt en köl, en stark central ryggrad som används som en bas i de flesta båtar. Istället är botten av en punt helt platt, och stöd skapas med hjälp av en stege-liknande serie på lister. Sidorna av en punt är relativt grund och dess ändar är kvadrat, vilket gör att båten att stå inför i endera riktningen för resor.

Traditionellt en punt flyttas med en lång stång. Punters vanligtvis står i framför båten att driva bort och sedan gå bakåt medan de fortsätter att driva, men i en mer lättviktiga modern punt, kan spelaren stå på plats för att manövrera båten. Medan Poling kan verka relativt enkelt på avstånd är det faktiskt ganska utmanande, och det finns ett antal variationer i punting stil som används i olika delar av världen. De flatbottnade båtar har en extremt grundgående, vilket gör dem idealiska för mycket grunt vattendrag, kärr och Reedy vatten. De är också lätta att manövrera, när man får kläm på det Poling teknik som behövs för att flytta en punt. Eftersom en punt är dubbelt slut, är det lättare att hantera i trånga utrymmen än vissa andra stilar i båten. Punts används för last normalt har speciellt utformade utrymmen för förvaring.

Förresten, ordet "punt" i förhållande till en båt kommer från det latinska ponto , som betyder "flatbottnade båten. " roten ord är också bakom "ponton. " Punt "i den meningen att sparka, som i idrott, kommer från Midlands slang term bunt , som betyder "att slå. " I regioner där "punt" används för att betyda "ge upp", är ordet i samband med sport sikt. Om du är intresserad av Poling en punt själv, dessa båtar är ofta tillgängliga för uthyrning längs Themsen i England, och många uthyrningsmöjligheter erbjuder även kort instruktion Poling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.