Vad är det kortspel Koncentration?

Koncentration är ett kortspel som kräver att skapa par och minnas placering. Målet med koncentrationen är att koppla ihop alla kort och tomma matrisen. Det är ofta spelas med en standard 52-kartong, men det finns också specialiserade uppsättningar tillgängliga som specialartikel tecken, djur eller andra objekt specialmaterial för att skapa matchande mer intressant. Onlinespel koncentration finns också.

Hur man spelar kortspelet Koncentration
Spelet koncentration spelas med två eller fler spelare. En kortlek på kort, med bort jokrar, blandas och behandlas ett i taget nedåt antingen i en matris med kanske sju kort i rad, med den sista raden är ojämn, eller-för att göra spelet svårare-spridda över hela den spelyta utan hänsyn till ordning.

spelarna turas om att vända på två kort på plats, det är, är utan att ta bort dem från att spela, helt enkelt bläddra dem uppåt-att försöka finna en match av rang, utan hänsyn till färg. Om korten matchen, tar bort spelaren dem från spelplanen, staplar dem framför sig själv, och tar en annan vändning. Om de inte matchar, garanterar spelaren som alla andra spelare har sett dem och vänder dem nedåt, utan att ändra deras position på spelplanen. Nästa spelare till vänster då går vände på två kort, vilket kan inkludera kort som redan visas och /eller nya kort.

Spelet är slut när alla kort har tagits bort från samlingen. Spelare räkna sina par, och spelaren med flest par vinner.

lära barn att spela Card Game Koncentration

att hjälpa små barn lära sig spelet, kan koncentrationen varieras för att passa spelare i olika åldrar. Sätt att göra spelet lättare är:

 • har barn matcha identiska objekt snarare än objekt som har ett gemensamt drag, till exempel två ess i hjärter snarare än ett hjärter ess och ett ess diamanter
 • använda en mindre mängd, till att börja med så få som två kort i varje rad (se till att det finns två som par)
 • använda kort som bilden förtrogen poster


 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

  Redaktör: Beáta Megyesi
  Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

  Kundservice: Mats Schaefer,
  Helena Löthman

  Tel: +46 00 79 22 00
  Fax: +46 00 79 22 01

  © Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.