Vad är Rodel?

Rodel är en vinter sledding sport, först uppfanns på 19th century i Schweiz. Termen kan hänvisa till sporten eller släden som används för att glida ner isiga spår med mycket kurvor. I denna sport, ryttare ligga på ryggen på släden, noga kontrollerar varv med fötter och rörelser axeln. I World Cup och OS-tävlingar, enda förare av båda könen och två personer rodel händelser existerar.

Skapandet av rodel och skeleton (huvudet först sledding) var ursprungligen avsedd för konkurrenskraftiga sport. I St Moritz, Schweiz, gäster som bor på olika kurorter skapade problem för de boende när de använde små slädar att glida ner stadens gator. Att hålla boende säker, byggd hotellägaren Caspar Badrutt ett spår för gästerna så att de kunde kälke av hjärtans lust. Det var inte förrän i slutet 19th century att Rodel blev en verklig tävlingsidrotten, och det tog mycket längre tid för rodel att bli en olympisk sport. Det gjorde inte ersätta skelett sledding i den moderna olympiska spelen till 1964. Sedan dess är dock idrotten stortrivdes som en del av OS på grund av den höga hastigheter, hårda kurvor och famla i blindo aspekter av rodel.

Två typer av spår finns idag. Det finns naturliga spår, som inte har bankas kurvor och inte kräver artificiell kyla. Andra spår är byggda med bankas kurvor och stegar, och de flesta är beroende av kyla för att hålla spåret iskalla. De flesta händelser tillåter "LUGER" att kvalificera sig med en viss tid innan tävlar i "main" konkurrens, som sedan avgör vem som vinner, och seger är baserat på utsändning den bästa tiden medan korsade mållinjen på släden.

Kursens längd kan variera från ca 2461 fot-3937 fot (ca 750-1200 meter). Kvinnors händelser har ofta en kortare kurs än män, men använder samma spår och starta längre ned på spåret än vad män. Sleds är byggda för att gå mycket snabbt, ibland över 90 mph (144,84 km /h), vilket gör Rodel den snabbaste av sledding sport. En glasfiber öppen pulkan ligger ovanpå två stål löpare kallas blad eller stål. Sleds har handtag också, som kan hjälpa till med kontroll av fortkörning skotern.

Eftersom bli världsledande sport, har rodel har dominerats av européer. Amerikaner och kanadensare, men presterar bra i många vintersport har inte varit världens bästa Lugers, tjänar endast en handfull av brons och silver medaljer i VM och vinter-OS. Länder som verkar för att producera den mest kvalificerade Lugers omfatta Tyskland, Österrike och Italien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.