Vad är Några grundläggande Fiskeutrustning?

Så du vill flytta några regnbåge från sjön till din tallrik, skulle du? Innan du ger dig på din första fisketur, är det viktigt att ha en allmän kunskap om grundläggande fiskeutrustning och tekniker. Många sportartiklar butiker nu erbjuder starter fiske set bestående av de flesta av de viktigaste, men sportavdelningen på en lokal butik kan föra dessa samma enskilt.

Det kan hjälpa att undersöka en typisk metspö från ena änden till den andra för att få en känsla för de grundläggande utrustning som behövs för sötvatten fisketurer. I slutet av raden ligger betet. Fiskagn kan vara allt från daggmaskar till syrsor till promelas. Andra populära fiske beten omfatta lax ägg, rå bollar deg, lever, kyckling, portioner ost, eller så kallade "stinker bete". Dessa beten kan samlas hemma eller köpas på lokala butiker fiske utbudet.

betet är nästan alltid knutna till en taggar krok, en annan del av grundläggande fiskeutrustning. Fiske krokar säljs i olika storlekar, den mindre storleken nummer, desto större krok. Det hjälper att veta vilken typ och storlek fisk du tänker fånga när du handlar för fiske krokar. Flesta sötvattensfiskar såsom bas, bluegill och crappie kan svälja en storlek 10 krok helhet, men tenderar att fångas på storlek 6 eller 8 krokar. Krokar större än en storlek 6 är vanligtvis reserverad för större arter av sötvattensfisk, såsom largemouth bas, gädda och lake stör.

Fisket kroken är fäst vid en liten linje med en ögla på motsatt slut. Denna slinga är ansluten till de viktigaste fiskeplatserna linje genom användning av en metallisk Snap kallas en lekare. Den svängbara är bunden till slutet av de viktigaste lina och en liten klämma håller slinga kroken linjen säkert. Sviveln tillåter fiskaren att snabbt ta bort kroken från huvudlinjen efter fångst. En svängbara skyddar också den viktigaste linan överdriven vridning motioner att en ansluten fisk kan skapa.

Några inches ovanför vridas är lod. Lod i allmänhet består av bly, och säljs i olika storlekar och vikter. Flesta lod kan spännas runt fiske linje med endast en liten tång eller ens en snabb matbit från fiskaren. För en fiskemetod som kallas "bottenfiske" sviveln /lodet överenskommelse kan vändas för att fiskaren känna bogserbåt med en fisk på linjen i stället för vikt lod. Mest fiskedon lådorna innehåller ett stort utbud av ersättning lod, eftersom de ofta försvinner när huvudlinjen snaps. En bra metspö är kanske det mest väsentliga del av grundläggande fiskeutrustning. Den huvudsakliga lina träs genom flera öglorna på metspö för stöd. Dessa öglor skall vara släta och obrutna, eftersom fisket post kan försvagas av alltför friktion och nötning. Den metspö själv bör ha en viss flexibilitet, men fortfarande vara fast nog att klara tyngden av en stor fisk. Fiske poler kan tillverkas av naturmaterial såsom sockerrör, eller högteknologiska material som kolfiber.

Lika viktigt som en bra metspö är fisket rullen. På sötvatten stång, kan det finnas två olika rulle mönster. Den ena är en öppen inför rulle system, där fiskaren släpper en liten fasthållande bar och kastar ut linje från en utsatt spole. Den andra typen av rulle kallas Zebco, och är generellt rekommenderas för nybörjare. I en Zebco-stil rulle, en liten tumme switch fungerar som både en release mekanism och en broms. Spolen på lina är skyddad av en fast bostad. När fiskaren kastar ut linjen är lossad och linje tappas från bostäder. Zebco rullarna är mindre troligt att trasslar ihop än ÖPPEN rullar.

ska Allt detta grundläggande utrustning förvaras i ett konkurrensbetingat behållare som kallades fiskelåda. En fiskelåda håller alla enskilda delar av fiskeutrustning separata och torrt under fisketurer. Andra fiske essentials såsom konstgjorda beten, spray-on tilldragande och removers krok kan också lagras i fiskelåda. Allt som återstår att göra är att hitta ett bra fiskeställe på din favorit sjön och vänta på den stora för att få lite hungrig. ,


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.