Vad är Kendo?

Kendo som översätts bokstavligen till "The Way of the Sword" är en modern japansk kampkonst som utvecklats ur traditionerna av samurajer, krigaren klass forntida Japan, baserat på tekniker svärd fäktning utvecklats under århundraden av kamp. Liksom många andra japanska kampsporter, den filosofiska grunden för Kendo kretsa kring buden i zenbuddism, och de vägledande tron att upplysning och ökad medvetenhet, flöde från förmågan att fokusera och lugna sinnet. I en kontinuitet av samurajer, moderna utövare av Kendo, eller "Kendoka", som de kallas, sträva efter att inte bara behärska den fysiska tekniker för det japanska svärdet, utan också det mentala och andliga aspekter.

Även Kendo's rötter med de antika samurajer, har konsten utvecklats under århundradena, anpassning som samhälleliga förhållandena ändrades, till sin nuvarande form där konkurrensen mellan praktiker innebär inte liv och död bekämpa med knivskarpa bladen, men styrs matcher styrs av strikta regler för uppförande, och icke-dödliga instrument. Denna skillnad i fokus, skiljer Kendo från 'Kenjutsu ", som också är ett japanskt svärd konst från traditionella stängsel. Till skillnad från Kendo, vars tekniker är uppdaterade för att öva som ett icke-dödande estetiska, Kenjutsu huvudsakliga fokus är att bekämpa och krigföring, och som sådan nära parallell till den faktiska dödliga tekniker som används av samurajer på slagfältet. I stället för det katana, den traditionella Sword of the Samurai, moderna Kendoka använda Shinai, ett redskap tillverkade av fyra bambu tunnstav hopbundna på speciella lägen med läder band. Denna icke-dödande vapen, tillsammans med användning av skyddsvästar, eller "bogu", som det kallas i Kendo, möjliggöra Kendoka att engagera sig i fäktning tävlingar utan fruktan för döden eller allvarliga personskador. Den bogu är modellerad efter den traditionella Armor of the Samurai, som till skillnad från den tungrodda metall rustning europeiska riddare, var lätt och utformade för optimal rörlighet och flexibilitet.

Kendo praxis traditionellt äger rum i en utbildning hall eller "dojo". Anordnande av en dojo är hierarkisk, med befälhavaren på toppen, och börjar studenter på botten. Liksom i andra japanska kampsporter, bältet eller "kyu system är anställd, med den högsta rang eller" dan "är svart bälte. Studenter tåg i Kendo genom bruket av "kata", en rad formella övningar passerade ner genom tiden som efterliknar rörelser och tekniker som krävs i traditionell strid. Förutom utbildning och övning av olika kata, Kendoka delta även i informella matcher så kallade Keiko "eller" kumite "som modereras av högt uppsatta medlemmar av dojon, och testa praktiserande leva bekämpa förmåga.

En utmanande och noggrant kampsport, Kendo skiljer sig från andra typer av Martial strävan främst på grund av sitt intensiva engagemang med iakttagande av etikett och form etablerade traditioner. Medan andra kampsporter främst inriktas på fysisk prestationsförmåga för utövaren är Kendo gäller lika med den mentala och andliga utveckling av individen också. Genom användningen av traditionella kata och erfarenhet kumite, Kendoka sträva efter att uppnå samma känsla av transcendens och disciplin exemplifieras av samurajer, Japan ursprungliga svärdsmän.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.