Vad är Gatka?

Gatka är en form av kampsport i första hand utövas av anhängare av den sikhiska religionen. Det är inriktat på fysisk, mental och andlig träning. Ordet Gatka översätter ordagrant fropm Punjabi till "en vars frihet tillhör nåd. " Det är också namnet på den praxis sticka används i kampsport. Den metod inte längre används i strid, men liksom många andra kampsporter, har blivit en form av konkurrens.

Enligt sikhism, Gatka fick Guru Nanak av en gudomlig ande i den 15-talet. Denna gudomliga kampsport lärde att en armé av sikhiska krigare, och även Gurus av religionen utbildad i Gatka, tro på en krigare-Saint ideal. Konsten fördes vidare från generation till generation fram till 1800-talet då Shaster Vidiya började träna en mer rituell version till brittiska indiska armén. Senare orsakade samgående brittiska och indiska kulturer genomförandet av EU fäktning regler i Gatka. Detta resulterade i bildandet av två grundläggande former av konst, rituell, eller rasmi och sport, eller Khel . Det finns tre grundläggande principer Gatka. Dessa är lätta att lära, olika vapen, och förmågan att bekämpa flera motståndare. En primär undervisning i kampsporten är rörelse hela kroppen unisont som en komplett vapen, och svaret utan tvekan. Alla attack och metoder försvar bestäms av det aktuella läget i fötter, händer och vapen. Rasmi Gatka utförs vanligtvis i tiden med en tre-beat drum cykel, för att hjälpa till att samordna rörelser och främja fokus.

Användning av vapen som innebär både höger och vänster hand gynnas. Denna praxis anses stimulera kroppen att arbeta tillsammans, och att visa några svaga punkter. Masters of the art ofta ambidextrous, vilket innebär att de kan använda både höger och vänster hand med samma kunnande. Gatka är utbildad i grupper, och oftast i en religiös atmosfär. Institut som undervisar enbart Gatka och ibland Pehlwani, en indisk brottning stil, är vanliga i Indien.

Gatka stöder en mängd olika vapen, även kallad svärd tulwars , kallad bambu stänger Lathi , och piskor, kedjor och kasta vapen kallas chakram . Eftersom rörelsemönster, vapen val och individuella stil spelar alla en roll i praktiken, många människor som har fått samma utbildning har utvecklat personligt slåss stilar. Svärd och sköld, och Lathi, är de två vanligaste vapen val. I strid, var kända Gatka kämpar för sina enastående bekämpa kompetens och stort mod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.