Vad är Cricket?

Cricket är en sport som har spelats runt om i världen i mer än åtta århundraden. I själva verket finns det skriftliga bevis på Prince Edward spelar cricket i 14. Talets England. Det var inte förrän den 17: e århundradet blev emellertid att cricket en professionell sport spelade i konkurrens, och inte förrän hundra år senare att det blev känt över hela världen.

Cricket spelas av två lag av elva spelare varje, som turas om att bowla en hård-läder boll. Vid första anblicken ser cricket på något sätt liknar baseball, med spelare MELLANFODER en boll och försöker göra så många kör som möjligt. Skillnaderna är dock många. Till att börja med är cricket spelas med en flat fladdermus, snarare än en rundad en, och spelarna inte köra på ett torg till en poäng punkt, men istället köra framåt i ett försök att nå den motsatta änden av planen. Om bollen är hårt drabbade nog att gå långt, kan en spelare fortsätta springa fram och tillbaka mellan motsatta sidor och gjorde en punkt varje gång de fullföljt hela sträckan. En cricket pitch är alltid en gräsbevuxen rektangel som mäter 66 x 10 meter (20,12 x 3. 05 m). Trä pålar vid varje ände av fältet markerar punkter räckhåll för värdering springa. Flera nya linjer markerar UPPODLAD-och utmark, som används för att avgöra om en plats är lagligt enligt den ståndpunkt av spelaren och kulans.

Cricket följer ett komplicerat system av 42 regler, som kan ändras innan ett spel om båda lagen går med på det. Detta gäller främst på området, de spelar struktur, och positioneringen av spelarna. Spelare bor oftast i en position, antingen som batsmen eller bowlare, all-Rounders (aktörer som kan ta sig en position i ett visst spel) är sällsynta och anses extremt ovärderlig i ett team. Spel styrs av två på området Domare känd som huvuddomare, även tredjedel, off-field domare, ibland deltar i internationella matcher. Cricket innings är extremt lång, varar upp till sex timmar på en dag, med flera avbrott för kaffe och förfriskningar. Cricket kan inte spelas upp i regniga dagar eller under natten, medan vissa inomhus cricket spel finns, sporten är tänkt att spelas utomhus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.