Vad är Couronne?

Couronne är en av världens favorit inomhus brädspel. Spelet tros ha sitt ursprung hundratals år sedan. Även om den exakta region där Couronne ursprung är okänt, man tror att den spelades första gången i endera Indien eller Asien. Couronne är ett spel som kräver skicklighet, praxis och beslutsamhet. Kan spelas i alla åldrar och dess popularitet växer stadigt.

Även Couronne är klassificerat som en inomhus spel, krävs det inslag av både fysiska och psykiska förmåga. Det är mer liknar kulor eller luft hockey än det är att andra brädspel som Monopol. Det är ett bärbart spel, och på grund av sin storlek kan den spelas nästan överallt. Couronne popularitet har växt så mycket att det är turneringar innehas av förbund i hela världen.

Couronne kan spelas av två, tre eller fyra spelare. Om det finns två spelare, då de sitter mitt emot varandra. I ett spel med fyra spelare, spelarna bilda lag. Om det finns tre spelare, de kan spela mot varandra.

Couronne spelas på en planka med fyra fickor. Styrelsen har en rektangulär linje i ytterkanten, som är den baslinje från vilken spelarna gör sina skott. Spelet inblandade bitar, mynt är knäppt av anfallaren, liknande den vita bollen som är skjuten i poolen. Målet med spelet är att sänka alla dina pjäser innan din motståndare lyckas sänka sina. Din tur att skjuta fortsätter så länge som du fortsätter att sjunka dina pjäser.

Alla kombinationer av skott räknas i spelet. Poäng räknas i slutet av varje runda. Både skicklighet och tur är stora delar av detta spel. Ett spel består av åtta styrelser eller 25 poäng, beroende på vilket som inträffar först.

Det finns några grundläggande riktlinjer för att komma ihåg när man spelar Couronne. Sjunkande din anfallare kommer att kosta dig din tur och en pjäs, och om en del hoppar av styrelsen den är placerad i mitten platsen. Om en pjäs hamnar på dess slut eller överlappningar, är det kvar på det sättet. Om du sänka din motståndares pjäser, förlorar du din tur, och om man sjunker deras sista biten, du förlorar styrelsen och tre poäng. Det finns många fler regler och lagar för att Couronne, som antogs av Internationella Couronne Federation. När du väl har lärt sig reglerna och praktiserade nog hittar du spelet lätt att spela och en massa kul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.