Vad är Aikido?

Aikido är en modern kampsport som utvecklats av Morihei Ueshiba i 1920-talet. Ueshiba var en kampsport professionell som hade lång erfarenhet på olika sätt innan man beslutar han var redo att skapa aikido. Den främsta anledningen till detta var att Ueshiba letade efter ett sätt att integrera andlighet och filosofiska tillväxt i kampsport.

Aikido blev erkänd som en kampsport i Japan 1941, men infördes inte i västvärlden fram till 1950-talet. Frankrike var det första landet att inleda en aikido dojo, eller skola 1953, tätt följt av USA och Tyskland. Efter död Ueshiba, hans son, och så småningom hans sonson, tog hand om dojo.

Aikido är inte avsedd att skada fienden, utan snarare att immobilisera honom. När jag talade om aikido, är Ueshiba sagt, "för att kontrollera aggression utan att vålla skada är det Art of Peace. " De flesta av de tekniker som används i Aikido är antingen innehar eller kast, och alla utnyttja motståndarens rörelser ta fart och ökad kraft. Det finns i princip bara tjugo tekniker som används i aikido, men de kombinationer där de kan användas är nästan oändliga.

Attackerna i aikido kallas atemi , ett ord som betyder "slag mot kroppen. " Atemis är mycket effektiva eftersom de är riktade till vissa punkter av kroppen där nerverna eller tryckpunkter är framträdande, orsakar extrem smärta vid träff. Atemis är en farlig teknik som endast avancerade studenter i aikido undervisas. Detta beror på ett starkt tryck på vissa delar av kroppen, t. ex. solar plexus eller templet, kan lätt döda. I aikido är atemis undervisas som ett sätt att tillfälligt avväpna eller distrahera fienden, och inte som ett sätt att skada.

Några practicants av aikido använda vapen i sin praktik. Den jo , en fyra fot trä stick, och Bokken , ett träsvärd, används ofta i aikido. Även vapenträning inte är väsentligt för aikido, många lärare tror att det är viktigt att praktiken, eftersom många av de tomhänta träffar likna svärd strejker. Aikido är en av de mindre våldsamma former av kampsporter och en favorit bland människor som söker ett nytt sätt att leva tillsammans med fysisk träning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.